Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

FeliXart Museum

Samen met kunstenaars als Victor Servranckx, Karel Maes, Jozef Peeters en Georges Vantongerloo behoort Felix De Boeck tot de eerste generatie modernistische schilders in België.
De zeer omvangrijke collectie die Felix De Boeck aan de gemeenschap schonk wordt tentoongesteld in een prachtig museum.
Het museum evolueerde van een monografisch naar een thematisch museum waar Felix De Boeck het vertrekpunt is geworden voor steeds wisselende tentoonstellingen en projecten zowel rond historische als rond hedendaagse avant-gardekunst.

Camouflage: Art - Nature - War

Van 24-11-2019 tot 29-03-2020 loopt de tentoonstelling “Camouflage: Art – Nature – War”. Camouflage gaat verder dan het abstracte patroon. In tijden van gezichtsherkenning en privacy-risico’s blijft camouflage een uiterst actueel thema. FeliXart biedt met de tentoonstelling “Camouflage: Art-Nature-War” ook meer dan een historisch overzicht. Het ons zo vertrouwde abstracte camouflagepatroon kreeg vorm op hetzelfde moment dat de abstracte kunstbeweging in België aanvatte, een eeuw geleden. Optische illusies uit de natuur werden tijdens de Eerste Wereldoorlog tactisch ingezet in militaire strategieën. Ambigue beelden werden ingezet in hedendaagse kunst. Art – Nature – War, een verrassende en originele combinatie die de leidraad vormt doorheen deze tentoonstelling, vol kunstwerken, natuurobjecten en militaria.

(Groeps)bezoek?

FeliXart heeft gidsen voor een museumtour van anderhalf uur.
Prijs: € 60 per groep van maximum 25 deelnemers + € 5 inkom per persoon.
Contact en reservatie: info@felixart.org of 02-377 57 22

Openingstijden?

Van donderdag tot zondag: 10u30 tot 17u.
Maandag, dinsdag en woensdag: enkel open voor groepsbezoeken (steeds op reservatie).

Waar?

Kuikenstraat 6, Drogenbos

Meer info?

www.felixart.org

Willemsfondsvoordeel

Op vertoon van je lidkaart betaal je slechts € 5 i.p.v. € 7. Voor de permanente collectie en de tijdelijke tentoonstelling.

Sluit Mijn Willemsfonds