Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

WFDSC_2493.JPG

Literair Festival van het Willemsfonds

Het Betere Boek

Het Willemsfonds organiseert sinds 2011 het literair festival Het Betere Boek.

We hebben altijd van de Nederlandse taal en cultuur gehouden en verdedigen die ook. En dat doen we nu nog: via Het Betere Boek ondersteunen en promoten we het Nederlandstalige boek, geven het een plaats in het culturele landschap en scherpen we bij bezoekers de zin om te lezen aan.

Het Betere Boek focust elk jaar op een thema, dat de rode draad vormt doorheen het hele festival. Zo stond de editie van 2017 in teken van Rusland en de revolutie.

Het Betere Boek doet een extra inspanning voor debutanten. Om hen een duw in de rug te geven, reiken we elk jaar De Bronzen Uil en de Publieksprijs De Bronzen Uil uit. Deze prijs van 5.000 euro en het bronzen beeld van een uil gaat jaarlijks naar het beste Nederlandstalige literaire debuut van het afgelopen jaar. Op 14 oktober 2017 nam Lieke Kézér De Bronzen Uil mee naar huis voor haar debuutroman De afwezigen. John-Alexander Janssen kreeg de meeste stemmen van bezoekers, zowel online als op de dag zelf, achter zijn naam en ging aan de haal met de Publieksprijs.

Zo zag Het Betere Boek 2017 er uit:

Sluit Mijn Willemsfonds