Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

BannerHBB.jpg

Literair Festival van het Willemsfonds

Het Betere Boek

Het Betere Boek komt terug met Franse editie

Ook dit jaar organiseert het Willemsfonds Het Betere Boek. Na een succesvolle editie over Rusland hebben de organisatoren gekozen voor een Franse editie. Want Frankrijk is niet alleen de populairste vakantiebestemming van Vlamingen, maar heeft ook een rijke geschiedenis. Sinds de komst van president Macron een jaar geleden, is de verwachting dat er op politiek en maatschappelijk vlak veel zal veranderen. Zaterdag 6 oktober 2018 is het zover. Dan openen de Minard en de Krook hun deuren om jullie “bienvenue” te heten op hét literair festival van Gent.

“Et alors?”

Met deze legendarische uitspraak van ex-president François Mitterrand in het achterhoofd plaatst Het Betere Boek dit jaar de Franse literatuur op het podium. Literair curator Sigrid Bousset heeft verschillende toonaangevende schrijvers en andere literaire professionals (Philippe Claudel, Margot Dijkgraaf, Stefan Hertmans) uitgenodigd om de verschillende visies die leven over het hedendaagse Frankrijk in kaart te brengen.

Frankrijk is meer dan hét vakantieland voor de Vlamingen

Voor veel Vlamingen staat Frankrijk haast synoniem voor vakantie. Het Betere Boek ziet echter véél meer. Frankrijk is een land met verschillende snelheden, is één van de gangmakers in het internationaal beleid en heeft ook binnen haar eigen landsgrenzen te kampen met verschillende politieke en maatschappelijke uitdagingen. Het Betere Boek stelt daarom volgende vragen:

  • Hoe staat het met de ambitieuze verklaringen over de herwaardering van de francofonie in de wereld?
  • Is Parijs nog steeds een onweerstaanbare aantrekkingspool, bezongen door schrijvers, zangers en kunstenaars?
  • Is het nostalgische discours over “la France dans toute sa grandeur” nog vol te houden of steken andere narratieven de kop op?

Kom naar Het Betere Boek op 6 oktober 2018

Prik nu al de datum van hét literair festival van Gent in je agenda en mis niets van deze prachtige Franse editie “Et alors, la France!”. Wil je van het programma op de hoogte blijven en al het leuke nieuws over Het Betere Boek ontvangen? Like dan facebook.com/hetbetereboek.

Activiteiten

  1. Het Betere Boek: Franse cultuurdag voor Willemsfondsers

    in Gent zaterdag 6 oktober 2018

    We maken van Het Betere Boek een cultuurdag bis met iets voor ieders gading.

    (Er zijn nog plaatsen beschikbaar.) Inschrijven voor deze bijeenkomst

Sluit Mijn Willemsfonds