Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Word jij taalbuddy?

Het belang van taalcontact 

OKAN vóór corona 

De leerachterstand door onderwijsarmoede tijdens de lockdowns is vrijwel niet meer in te halen. Voor de praktijkvakken bestaat er geen twijfel over. Zonder oefening in het écht kan je geen snijmachine bedienen of een kapsel in model leggen. Ook de leerkrachten van de hotelschool zullen hun potten extra mogen oppoetsen na corona. Maar hoe zit het met de taalleerkrachten? Het taalniveau van de kinderen is in het beste geval tot stilstand gekomen. Voor zover het eerder niet doorgedrongen was in het reguliere taalonderwijs, is het bewijs inmiddels onweerlegbaar: contact en context vormen de motor van taalonderwijs. Een dag in de Okanklas vóór corona maakt duidelijk dat de taaldidactiek onmogelijk overeind blijft met skype.  

Lees het volledige artikel over de didactiek die coach inclusie hanteerde in de OKAN klas. Dezelfde didactiek gebruikte zij ook in haar cursussen Nederlands voor anderstaligen voor volwassenen bij Basiseducatie en bij CVO. 

Taalbuddy worden 

Hendrik Demol en Sonja De Craemer zijn ervaren taalbuddy’s in het Compagnonsproject van FMDO. Wil jij ook graag in contact komen met een anderstalige nieuwkomer? Neem dan contact op met onze coach inclusie via tania.menten@willemsfonds.be. 

Adviesgroep inclusie 

Refu Interim Artikel 

 

 

Sluit Mijn Willemsfonds