Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Poëziewandeling

Poëziewandeling

               wegdromen onder de lindeboom

               de vierhonderjarige eik "voelen"

               en haar eeuwenoude verhalen beluisteren in de wind

               de zonnestralen op je huis

               het gekakel van de kippen

               het geblaat van de schapen

               het gezoem van de honingbijen

               de schittering van de goudvissen

               die per ongeluk in de poel verzeilden

               en het daar leuk vinden....

Allemaal prachtige ervaringen die je kan opdoen in het natuurgebied "Hengelhoef", gelegen in Houthalen-Helchteren,  het hart van Limburg. Je wordt er lyrisch van.... Daarom organiseren het Limburgs Landschap en het Willemsfonds Houthalen-Helchteren een tweede poëziewandeling. We luisteren naar prachtige oude en moderne natuurgedichten en dit jaar bewonderen we meerdere panelen met treffende poëzie. Gewoon genieten! En wie  door de schoonheid van taal en natuur bewogen wordt, kan zelf meewerken aan het "oneindig natuurgedicht". Verder, opdat al je natuur- (en andere ) dromen uitkomen, is er de "wensbottle" om je eigen verzen in te verstoppen. 

Dezelfde dag wordt er in Hengelhoef ook gewandeld "tegen dementie". De vzw "Wandelen tegen dementie" organiseert in het natuurgebied vanaf 10 uur een vrije wandeling van ongeveer 9 km met een hapje en een tapje. Het parcours van deze wandeling begint in zaal Kempengalm, Nieuwe Kempen 52 in Genk. De deelnameprijs is 15 euro per volwassene en 7 euro per kind. De volledige opbrengst gaat naar het "Alzheimer Research Center van de K.U.Leuven".

De poëziewandeling van het Limburgs Landschap en het Willemsfonds is gratis. We volgen een deel van het traject van de wandeling tegen dementie. De gedichten worden voorgedragen door vrijwilligers van het Limburgs Landschap en het Willemsfonds. De poëziewandeling vertrekt op zondag 11 augustus 2019 om 14 uur aan het Bezoekerscentrum van het Limburgs Landschap, Hengelhoefdreef  6 in Houthalen-Helchteren.

 

 

 

 

 

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Wieske Engelen
houthalen-helchteren@willemsfonds.be
0486 98 73 90

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds