Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over EURO-KARTOENALE 2019 - DE MUUR IN AL ZIJN FACETTEN

EURO-KARTOENALE 2019 - DE MUUR IN AL ZIJN FACETTEN

Het Willemsfonds haalt de Euro-kartoenale 2019 naar Tongeren!

De Euro-kartoenale is een tweejaarlijkse cartoonwedstrijd die reeds sinds 1978 in Kruishoutem georganiseerd wordt. Cartoonisten van over de ganse wereld worden elke editie opnieuw uitgenodigd om rond één specifiek thema te werken. Deze thema’s worden zorgvuldig uitgekozen, zijn universeel en alles behalve voor de hand liggend. Zo kwamen in het verleden o.m. de volgende thema’s aan bod: Kip & Ei, het weer, het circus, geld, reiskoffers, elektriciteit, vrijheid, ‘Zand, kiezel en Grind’, de fiets, schoenen, de ziel, …

Het werken met thema’s stimuleert de creativiteit van de cartoontekenaar en verhoogt in zeer sterke mate de kwaliteit van de werken. Zo is het in 2019 exact 30 jaar geleden dat de Berlijnse muur werd neergehaald. Vandaag zien we over de ganse wereld nieuwe grensmuren ontstaan. Dit inspireerde het ECC tot het thema ‘De Muur – in al zijn facetten’ voor zijn 22ste editie.

Voor deze editie stuurden maar liefst 985 cartoonisten uit 87 landen (een absoluut record) 2750 cartoons in. Het werd een zeer moeilijke opdracht voor de internationale jury en een harde strijd voor de cartoonisten om een plaatsje te veroveren op de tentoonstelling en in de catalogus waarin de laureaten zijn opgenomen.

Een goede tekening zegt meer dan duizend woorden en als die tekening je dan nog aan het denken of lachten brengt is het bijna zeker een cartoon.

Wij verwachten u om 18.30u voor een inleiding door Dr. Rudi Stokmans. Nadien biedt De Velinx een drankje aan.

Een mooie catalogus van de tentoonstelling is te koop aan de prijs van € 15. 

Deze expo is vrij te bezoeken van vrijdag 4 oktober 2019 tot en met donderdag 31 oktober 2019: Van maandag tot donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur, op vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. De tentoonstelling is buiten deze uren ook te bezichtigen tijdens de activiteiten in de VELINX, raadpleeg hiervoor hun website.

Aan deze tentoonstelling is een gedichtenwedstrijd verbonden voor de leerlingen van het middelbaar onderwijs in Tongeren. 

U al ooit afgevraagd wat componisten inspireerde bij het componeren van hun meesterwerk? De natuur! Op dit concert klinken uitzonderlijk werken die hun levenslicht zagen tijdens een wandeling van de componist in de natuur!

Doe de wandeling mee en laat u ook inspireren.

Dit originele locatieconcert is het afsluitende concert in een reeks van drie waarin De Velinx het SONOS Ensemble met plezier aan u voorstelde.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds