Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Lezing - DAG, BONJOUR!

Lezing - DAG, BONJOUR!

In samenwerking met Het Huis van de Mens nodigen wij u uit voor een lezing van Christophe Deborsu (RTL) en Annick De Wit (Het Laatste Nieuws). Zij bieden u een inkijk in het avontuur dat een gemengd huwelijk in ons land is. Walen en Vlamingen zijn elkaars spoor bijster geraakt? Waarom is de onzichtbare taalgrens die ons land ooit administratief in twee helften deelde een onoverbrugbare Berlijnse muur geworden, of lijkt dat maar zo? Zijn Vlamingen en Walen gedoemd om te scheiden? Is het gemengd huwelijk van Christophe en Annick gedoemd om te stranden?

Deze lezing is geen geschiedenisles maar is een uitloper van hun gelijknamige boek Dag, Bonjour!. Aanstekelijk enthousiast en met veel fijne humor overlopen Christophe en Annick allerlei gelijkenissen en verschillen tussen Vlamingen en Walen. In vogelvlucht bekijken ze de meest uiteenlopende domeinen: economie, cultuur, godsdienst, seks, sport, leven en dood en politiek.

Het is de eerste keer in België dat een Vlaams-Waals getrouwd koppel samen op het podium staat. Het publiek krijgt een actieve rol toebedeeld en doet zelfs mee aan een quiz. Opletten dus, misschien valt u nog in de prijzen...

Info en inschrijvingen:

HuisvandeMens Tongeren, tongeren@demens.nu of 012 45 91 30

Deelname is gratis!

U al ooit afgevraagd wat componisten inspireerde bij het componeren van hun meesterwerk? De natuur! Op dit concert klinken uitzonderlijk werken die hun levenslicht zagen tijdens een wandeling van de componist in de natuur!

Doe de wandeling mee en laat u ook inspireren.

Dit originele locatieconcert is het afsluitende concert in een reeks van drie waarin De Velinx het SONOS Ensemble met plezier aan u voorstelde.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds