Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Bezoek aan de Verbeke Foundation Kemzeke

Bezoek aan de Verbeke Foundation Kemzeke

Bezoek aan de Verbeke Foundation te Kemzeke

verbekefoundation cancel.jpg

Corona update 05/01/2021: wegens de Corona-maatregelen is de uitstap voorzien voor zondag 10 januari 2021 geannuleerd. Een nieuwe datum wordt zo spoedig mogelijk gepland.

Het Willemsfonds Moerbeke brengt een bezoek aan de Verbeke Foundation te Kemzeke. De Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert Verbeke en Carla Verbeke-Lens.
Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als kunstenvrijplaats ook kansen aan jonge kunstenaars. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Eén van de gebouwen werd ingericht om de uitzonderlijke verzameling collages en assemblages tentoon te stellen. De Verbeke Foundation is in een aanhoudend groeiproces. Kunstenaars kunnen er in residentie verblijven en grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af, waardoor de foundation er elke dag anders uitziet, zoals een ademend organisme.

Het Willemsfonds Moerbeke organiseert een rondleiding doorheen de Verbeke Foundation met een gids. De wintertentoonstelling omvat het werk van bekende kunstenaars en tijdgenoten:
Panamarenko, Albert Szukalski en tijdgenoten, Patrick Conrad, Pink Poets, Andrea Jansens en nieuwe aanwinsten voor de collectie van de Verbeke Foundation.
Het pronkstuk van de wintertentoonstelling is Panamarenko's 'Bing of the Ferro Lusto', een vliegende schotel uit een privécollectie. Het werk wordt nu bij de Verbeke Foundation in Kemzeke gerestaureerd.

De ticketprijs is inclusief toegang tot de Verbeke Foundation en rondleiding met een gids. Er kan nog koffie en taart besteld worden voor na de rondleiding. Andere dranken kunnen rechstreeks aan de bar genuttigd worden.

Ticketprijs: 17€ lid - 19€ niet-lid 

Koffie en taart: 5€ 

Maximum 30 personen. Reserveren is verplicht via volgend online inschrijvingsformulier: klik hier

Locatie: Verbeke Foundation, Westakker 1, 9190 Kemzeke

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 17,00
Deelnameprijs niet-leden € 19,00
Koffie en taart € 5,00

Ticket info:

Maximum 30 personen.

Coronamaatregelen: 10 personen per gids: er zijn 3 gidsen gereserveerd.

update 14/12/2020: Geen reservaties meer mogelijk: VOLZET

Info contact: Katrien Van Hyfte

Tel: 0479 28 52 05
willemsfondsmoerbeke@gmail.com

Sluit Mijn Willemsfonds