Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Seafront

Operatie Noordzee 1944-‘45

Na het vertrek van de duikboot pakt SEAFRONT in Zeebrugge, het themapark over zee en zeevaart, vis en visserij, uit met ‘Operatie Noordzee 1944-45’.

75 jaar na D-Day reconstrueert deze imposante tentoonstelling hoe het einde van de tweede wereldoorlog vanop zee is gevoerd en ervaren. Je ontdekt hoe onze Belgische zeelieden de laatste dagen en uren van deze oorlog beleefden.  Je wandelt door de oorlog in onze contreien en leert zo alles over de Slag om de Schelde. Naast enkele onderwaterwrakken zie je ook enkele uitzonderlijke stukken zoals het marineluchtafweerkanon, een imposant artilleriestuk uniek in Europa.

Deze expo biedt voor elk wat wils. Zowel de geïnteresseerde leek als de belezen WOII-fanaat vindt hier zijn gading. Kom en maak kennis met een weinig bekend stukje geschiedenis!  Herbeleef de wanhoop vlak voor en de euforie net na de bevrijding.

Er zijn ook interessante dagpakketten voor groepen.

Wanneer?

Dagelijks: 10u tot 17u.

Waar?

Seafront Zeebrugge, Vismijnstraat 7, Brugge

Meer info?

www.seafront.be

Win een duo-ticket

Wij geven vijf duo-tickets voor deze expo weg. Stuur je antwoord op de wedstrijdvraag voor 25 juni 2019 via flora.vandenheuvel@willemsfonds.be naar Flora of bel naar 09 224 10 75.

Welke momentum belicht de expo?
• D-day
• de bevrijding van onze regio
• de slag om de Schelde

Veel succes!

 

Sluit Mijn Willemsfonds