Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Batman, Spiderman en Superman nemen het Joods Museum in

Batman, Spiderman en Superman nemen het Joods Museum in

Op vrijdag 13 december om 13u brengt het Willemsfonds (afdelingen Woluwe / Schaarbeek-Evere) een bezoek aan de expo ‘Superheroes Never Die’ in het Joods Museum in Brussel.

Deze bijzondere tentoonstelling vertelt het fascinerende verhaal van de Joodse bedenkers van enkele van de bekendste stripfiguren ter wereld, zoals Batman, Superman, Captain America en Spiderman.
Stan Lee, Jack Kirby, Jerry Siegel en Bob Kane, om maar enkele van de bekendste te noemen, kwamen allemaal uit arme joodse migrantenfamilies. Samen transformeerden ze het Amerikaanse striplandschap. Vandaag zijn hun figuren uitgegroeid tot culturele iconen die de wereld veroverden, ook via het grote en kleine scherm. Maar waar komen al die figuren vandaan? Welke verhalen zitten er achter hoe ze tot stand gekomen zijn en waaraan herkennen we juist hun joodse roots? En hoe evolueerde de joodse strips nadien; om meesterwerken als Maus en A Contract with God te creëren.

Tijdens een bezoek aan de expo legt gids Kurt Deswert alles tot in de puntjes uit en leert u hoeveel extra dimensies er zoal schuilgaan achter enkele van de meest iconische figuren van onze tijd.

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Pieter-Jan De Coster
schaarbeek-evere-sint-joost@willemsfonds.be
02 549 65 37

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds