Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Wandeling 'Ontdenk Afrika'

In 2020 organiseerde het Willemsfonds het literaire festival 'Het Betere Boek' met als thema ‘Ontdenk Afrika’. Volgende de curatoren, Nadia Dala en Omar Ba, is een echte tabula rasa nodig in ons denken over Afrika, alleen op deze manier werpen we een open blik op Afrika.

Met dit thema als vertrekpunt, sta je tijdens deze wandeling stil op verschillende plaatsen, bij monumenten en in parken, in Gent die een band hebben met een historische gebeurtenis en het continent Afrika. Je luistert er naar een gedicht van een Afrikaanse dichter of leest een verhaal dat een link heeft met die plaats.

Zin in?

Je kan proeven van de wandeling, die je via een app kan downloaden (zie bij praktisch hieronder).

De wandeling is nog niet volledig af, er worden later nog getuigenissen bij de verhalen gevoegd. Dus je proeft maar bent ook aan het proefdraaien. Je wordt hierbij uitgenodigd om zelf vragen voor te stellen bij de verhalen die je leest. Wat vraag jij je hierbij af? Wat wil je nog meer te weten komen? Iedereen kan zijn vragen stellen en opmerkingen doorgeven via 'Ontdenk Afrika'.

Vanaf januari 2022, zal je het volledige resultaat kunnen bewonderen.

Dit past volledig in de missie van het Willemsfonds: ‘Samen sterke verhalen maken’.

Praktisch

  • Wat heb je nodig? Een opgeladen smartphone en hoofdtelefoon/oortjes.
  • Hoe volg je de wandeling?
    • Je installeert eerst de wandelapplicatie Izi.Travel. Deze is gratis te downloaden via Google Play Store of Appstore.
    • Vul in de zoekfunctie ‘Ontdenk Afrika’ in. Zo kan je de wandeling downloaden en heb je geen internetverbinding nodig tijdens de wandeling.
  • De wandeling start op het Miriam Makebaplein en eindigt in het Zuidpark.

Rassemble

Sluit Mijn Willemsfonds