Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Wandeling 'Ontdenk Afrika'

In 2021 heeft Willemsfonds in samenwerking met de Stad Gent het educatief pakket ‘Ontdenk Afrika’ ontwikkeld. Dit educatief pakket start vanuit het literair festival Het Betere Boek 2020 met als thema Ontdenk Afrika. Ontdenk Afrika kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden.

Geïnspireerd door de curatoren Omar Ba en Nadia Dala, interpreteren wij, als organisatie, Ontdenk Afrika als volgt:

We moeten ons zoveel mogelijk losmaken van stereotiepe beeldvorming over Afrika, zowel positieve als negatieve. Hiervoor richten we onze aandacht op onze gedeelde geschiedenis en op de rijkdom van dit continent.

Zo bestaat het educatief pakket uit een wandeling die zich door de straten van Gent begeeft. Voor de vormgeving van de wandeling werd er gezocht naar herinneringsplaatsen of straatnamen die een specifiek verhaal vertellen over een historische gebeurtenis.

Al deze verhalen kwamen ook aan bod op Het Betere Boek 2020.  Voor de wandeling worden de verhalen vertolkt door personen met een bepaalde affiniteit met het thema.

De wandeling is bedoeld voor de derde graad van het secundair onderwijs én studenten uit het hoger onderwijs waarbij we aandacht hebben gegeven aan de actualiteitliteratuurpoëzie en films.

Uiteraard is de wandeling ook geschikt voor volwassenen, al dan niet in verenigingsverband.

Praktische info

Je installeert eerst de wandelapplicatie izi.TRAVEL-app. Deze is gratis te downloaden via Google Play Store of Appstore.

De wandeling heet: Ontdenk Afrika’. Zo kan je de wandeling downloaden en heb je geen internetverbinding nodig tijdens de wandeling.

Een koptelefoon of (draadloze) oortjes worden zelf voorzien.

Afstand wandeling: +/- 5 kilometer

Download hier de handleiding

Sluit Mijn Willemsfonds