Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Willems Boekavan

Breng voorleesplezier naar jouw afdeling met Willems Boekavan

Taal en literatuur vormen de essentie van het Willemsfonds. We geloven sterk in de kracht van lezen en het delen van verhalen en de positieve impact ervan op de culturele en persoonlijke ontwikkeling van mensen. In een wereld waar het leesplezier en de leesvaardigheid van Vlaamse gezinnen afneemt, willen wij het tij keren met een gloednieuw initiatief, namelijk Willems Boekavan.

Willems Boekavan is een betoverend project dat de magische wereld van boeken en verhalen naar gezinnen van overal brengt. Voorlezen en het delen van verhalen vormen het kloppend hart van dit initiatief. Voorlezen is een unieke belevenis die niet alleen zorgt voor plezier, maar ook bijdraagt aan de culturele en persoonlijke groei van jong en oud. Het voorlezen brengt gezinnen en voorleesvrijwilligers samen, waardoor we bruggen bouwen tussen verschillende achtergronden en maatschappelijke thema's bespreekbaar maken. Zo stimuleren we (kritisch) burgerschap, empathie en verbondenheid.

En nu hebben we jouw hulp nodig! Ben jij een gepassioneerde liefhebber van verhalen en voorlezen? Sluit je dan aan bij ons avontuur en maak voorleesmomenten nog specialer. Jouw afdeling kan een belangrijke rol spelen in het verspreiden van leesplezier en het delen van prachtige verhalen.

Willems Boekavan is echter veel meer dan alleen voorlezen. Met onze creatieve en interactieve aanpak maken we het ontdekken van taal tot een spannend avontuur. Het kamishibai-verteltheater prikkelt de verbeelding en neemt je mee in het verhaal. Daag kinderen en ouders uit met het reuzescrabblespel en ervaar hoe plezier en leren hand in hand gaan. De uitgebreide selectie boeken in en rondom de caravan zorgt voor een gezellige en inspirerende omgeving waar boeken en verhalen tot leven komen.

Doe je ook mee met je afdeling? Wil je de magie van verhalen ook naar je afdeling brengen? Sluit je dan aan bij ons avontuur. Voor meer informatie en mogelijkheden, neem gerust contact met ons op via jeanne.verhaegen@willemsfonds.be of bel naar 09 224 10 75. Samen creëren we een onvergetelijke leeservaring voor jong en oud!

Sluit Mijn Willemsfonds