Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Nieuws

Prikbord

RSS Feed
 1. Win 10 x 2 tickets Expo Panamerenko Tribute in Antwerpen

  10 Feb 2020 by Yarrid Dhooghe 0 comments

  In 2020 zou het fenomeen Panamarenko 80 jaar geworden zijn.

  5 februari 1940 - 14 december 2019

  Show complete post
 2. Bij het assisenproces omtrent de euthanasie van Tine Nys

  17 Jan 2020 by Yarrid Dhooghe 0 comments

  Op 17 januari start het ondertussen al sterk gemediatiseerde assisenproces tegen drie artsen die in 2010 euthanasie uitvoerden bij Tine Nys, een vrouw met psychische problemen. In de aanloop naar het proces formuleert filosoof Johan Braeckman een aantal kritische bedenkingen.

  Show complete post
 3. Maak kennis met ons nieuwe voorzittersduo

  17 Dec 2019 by Yarrid Dhooghe 0 comments

  Amand Dewaele en Jean-Pierre Clement zijn door de algemene vergadering van 30/11/2019 benoemd als voorzitter en ondervoorzitter van het Willemsfonds. We stelden hen 5 vragen over het Willemsfonds, cultuur en literatuur. Maak kennis met onze gemotiveerde leiding.

  Show complete post
 4. "De stakende cipiers zorgen alleen maar voor méér mensenrechtenschending"

  11 Dec 2019 by Yarrid Dhooghe 0 comments

  ‘Als de christelijke en socialistische vakbonden echt begaan zijn met de gedetineerden en cipiers dan staken ze niet,’ zegt Amand Dewaele, voorzitter van het Willemsfonds. ‘Natuurlijk moet er iets gedaan worden aan de agressie van gedetineerden, maar die ontstaat vaak door de mensonterende omstandigheden in de gevangenissen. Organiseer een grote betoging of actie, en open het publieke debat. Maar staak niet. Het probleem wordt dan alleen maar groter.’

  Show complete post
 5. Kati Verstrepen: 'Slimme terroristen nemen de volgende trein'

  10 Dec 2019 by Yarrid Dhooghe 0 comments

  Kati Verstrepen over mensenrechten, veiligheidsmaatregelen buiten proportie en de scheiding der machten

  Show complete post
 6. Win 1 van de 3 exemplaren van "Zeven werelden een planeet"

  03 Dec 2019 by Yarrid Dhooghe 0 comments

  Wij mogen 3 exemplaren weggeven van dit prachtige BBC-fotoboek!

  Show complete post
 7. Tentoonstelling “Camouflage, Art – Nature – War”

  28 Nov 2019 by Yarrid Dhooghe 0 comments

  Camouflage gaat verder dan het abstracte patroon. In tijden van gezichtsherkenning en privacy-risico’s blijft camouflage een uiterst actueel thema. FeliXart biedt met de tentoonstelling “Camouflage: Art-Nature-War” ook meer dan een historisch overzicht. Het ons zo vertrouwde abstracte camouflagepatroon kreeg vorm op hetzelfde moment dat de abstracte kunstbeweging in België aanvatte, een eeuw geleden. Optische illusies uit de natuur werden tijdens de Eerste Wereldoorlog tactisch ingezet in militaire strategieën. Ambigue beelden werden ingezet in hedendaagse kunst. Art – Nature – War, een verrassende en originele combinatie die de leidraad vormt doorheen deze tentoonstelling, vol kunstwerken, natuurobjecten en militaria.

  Show complete post
 8. Voorintekening: Los Caprichos

  26 Nov 2019 by Yarrid Dhooghe 0 comments

  Albert Cambeen en Alexander Vertenten presenteren een nieuw boek “Los Capricos”. Rode draad doorheen dit kunstcahier zijn dertig tekeningen van de kunstenaar Albert Cambeen. In het boek vindt u literaire bijdragen van Herman Balthazar, Willem Elias, Caroline Pauwels, Rik Pinxten, Jean Paul Van Bendegem, Alexander Vertenten en vele anderen.

  Show complete post
 9. Win: 1 van de 3 exemplaren van "De Schelde, een literaire biografie"

  19 Nov 2019 by Yarrid Dhooghe 0 comments

  Stefan van den Bossche schreef "De Schelde, een literaire biografie". Met dank aan uitgeverij Houtekiet mag het Willemsfonds 3 exemplaren weggeven.

  Show complete post
 10. “Wij gaan voor een open samenleving waarin elk verhaal telt”

  14 Nov 2019 by Yarrid Dhooghe 0 comments

  Het Willemsfonds is verschillende keren in de krant verschenen naar aanleiding van de verlopen concessie van verschillende praalgraven op de Gentse begraafplaats Campo Santo. Ook het graf van Jan Frans Willems hoort hier bij. Natuurlijk hebben we de stad Gent laten weten dat we graag meewerken om dit grafmonument te beschermen, maar we wensen ook de puntjes op de i te zetten: Jan Frans Willems en het Willemsfonds staan voor een Vlaanderen waarin de Nederlandse taal niet verdrongen wordt en waar burgers in al hun diversiteit samenleven.

  Show complete post
Sluit Mijn Willemsfonds