Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Willemsfonds

Het Willemsfonds, samen sterke verhalen maken.

Wie zijn we?

Hou je van vrijheid? Ben je nieuwsgierig, onbevangen en kritisch? Wil je samen met anderen cultuur in de ruimste zin van het woord ervaren? Dan is het Willemsfonds iets voor jou!

We zijn een sociaal-culturele vrijwilligersorganisatie, genoemd naar Jan Frans Willems, met een missie en vooral: met een hart voor de Nederlandse taal. Het Willemsfonds is een ontmoetingsplaats waar je geniet van cultuur in de ruimste zin van het woord. Jaarlijks organiseren onze meer dan 500 vrijwilligers zo’n 1.500 culturele activiteiten.

Wat doen we?

Van museumbezoeken tot schrijfwedstrijden, van culturele reizen naar de Elzas en New York tot debatavonden en boekvoorstellingen, samen naar de opera of een jazzconcert of een bezoek achter de schermen van Opera Ballet Vlaanderen, van fotografiewedstrijden en culturele fietstochten tot lezingen over euthanasie en Adolphe Sax. En nog zo veel meer. Ontdek het zelf.

Waar vind je ons?

Van Avelgem tot Zonhoven en van Lint tot Zaventem: het Willemsfonds is aanwezig. In totaal zijn er zo’n 90 afdelingen actief verspreid over Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Lid worden?

Overtuigd? Stort jouw lidmaatschapsbijdrage (€ 15 per jaar als individueel lid, € 3 extra per bijkomend gezinslid) op rekeningnummer BE39-0010-2817-2819 van Willemsfonds vzw, met als mededeling 'lid website - voornaam achternaam'.

Sluit Mijn Willemsfonds