Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

WF Brugge.jpg

Inclusie

We zien taal en cultuur als middel om elkaar te leren kennen en elkaars anders zijn te begrijpen en te appreciƫren. Verbinding en dialoog maken van diversiteit in het Willemsfonds werkelijk een non-issue.

Kom naar het Willemsfonds! Je bent welkom!

Kom jij ook?

Bij het Willemsfonds is iedereen anders en niemand ongelijk. Hoe oud je ook bent, hoeveel geld je ook op je bankrekening hebt, of je een diploma hebt of niet, hoeveel mensen je gezin ook telt, op wie je ook verliefd wordt, welke etnisch-culturele achtergrond je ook hebt, hoe mobiel of gezond je ook bent, waar ter wereld je ook woont, …, wij willen je leren kennen!

Let wel! Polemiek en debat schuwen we niet. Iedereen is welkom om mee te redetwisten. Al discussiërend stoten we op gedeelde menselijke bekommernissen en de troostende rol die verhalen en samen eten spelen. Liever dan verschillen weg te moffelen in homogene groepen, zijn we nieuwsgierig naar alles en iedereen die anders denkt,  eigen-aardig, leergierig en kritisch is.

Ja maar?

Is er toch iets dat jou weerhoudt om met ons mee te doen? Laat het ons weten. Voor elke drempel zoeken wij een oplossing. Wandel je bijvoorbeeld graag maar kan je niet goed stappen, wij hebben steeds een alternatieve wandeling. Spreek je nog maar pas Nederlands? Perfect, bij ons kan je oefenen! Heb je het niet breed? De UiTPAS helpt. Ben je doof? Wij voorzien een Vlaamse gebarentaaltolk. Heb je niet veel kennis? Bij het Willemsfonds leer je veel! Ben je single? Dat treft, bij het Willemsfonds ben je nooit alleen!

Vrijwilliger worden?

In het Willemsfonds kies je of je gezellig deelneemt aan onze activiteiten of zelf actief meewerkt. Wil je méér weten over vrijwilliger worden?

Lees de volledige visie van het Willemsfonds op inclusie.

Sluit Mijn Willemsfonds