Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Luisterende oortjes

Welkom bij Luisterende Oortjes!

Vanaf september 2023 bundelen Willemsfonds en bibliotheek De Krook hun krachten om het voorleesproject Luisterende Oortjes te versterken en te laten floreren. Met veel enthousiasme zetten we onze Willems Boekavan (caravan) in om Luisterende Oortjes nog meer zichtbaarheid te geven en nieuwe plaatsen te verkennen buiten de vertrouwde (wijk)bibliotheken.

Wat is Luisterende Oortjes?

Luisterende Oortjes is een hartverwarmend voorleesproject waar vrijwilligers met passie voor voorlezen of verhalen zich inzetten om kinderen tussen 3 en 6 jaar mee te nemen op avontuur in de wereld van verhalen. Bij Luisterende Oortjes draait alles rond voorleesplezier en het plezier van verhalen en boeken te delen bij kinderen. We nodigen vrijwilligers van alle achtergronden uit om deel te nemen aan dit voorleesproject.

Voorlezen waar en wanneer je wilt!

Als voorleesvrijwilliger bij Luisterende Oortjes heb je de vrijheid om je eigen engagement te kiezen. Jij kiest zelf hoe vaak, wanneer en waar. Of het nu in de prachtige bibliotheek De Krook is, in een gezellige buurtbibliotheek, of op een andere bijzondere locatie, de keuze is aan jou.

Een rijke taalkeuze: Nederlands of je moedertaal

Bij Luisterende Oortjes geloven we dat het vertellen van verhalen in de moedertaal van het kind een extra dimensie toevoegt aan de voorleeservaring. Als vrijwilliger mag je zelf kiezen of je in het Nederlands of in je moedertaal voorleest. Zo bouwen we samen aan een inclusieve omgeving waarin alle talen worden gevierd en gewaardeerd.

Leer boeiend vertellen met Veerle Ernalsteen

Voorlezen is een kunst op zich, en professioneel vertelster Veerle Ernalsteen staat klaar om je te begeleiden. Met haar jarenlange ervaring leert ze je de geheimen van boeiend vertellen, zodat het jonge publiek aan je lippen hangt van verwondering. Ontdek hoe je met jouw stem en expressie verhalen tot leven kunt brengen en kinderen kunt betoveren met de kracht van taal.

Ontmoet een enthousiaste bende van voorlezers

Bij Luisterende Oortjes kom je terecht in een enthousiaste bende van voorlezers. Samen delen we tips, ervaringen en onze favoriete titels, waardoor we elkaar inspireren voor nóg meer leesplezier. Het is een warme en gezellige gemeenschap van voorleesliefhebbers die samen de magie van verhalen willen verspreiden.

Doe mee met Luisterende Oortjes!

Ben je klaar om voorleesplezier te brengen naar jonge luisteraars? Word dan een voorleesvrijwilliger bij Luisterende Oortjes en laat de verhalen tot leven komen voor nieuwsgierige oortjes. Doe mee aan dit bijzondere project en bouw mee aan een wereld waarin lezen en luisteren een bron van vreugde en verwondering is.

Zin om te beginnen? Mail naar bibliotheek.scholenwerking@stad.gent

Sluit Mijn Willemsfonds