Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Bezoek aan de Jeneverstokerij Vanderlinden in Hasselt

Bezoek aan de Jeneverstokerij Vanderlinden in Hasselt

Stokerij der Hasseltse Echtheid’ dat is de stokerij van onze leden André en Gertie Vanderlinden-Buntinx en hun zoon Olivier uit Hasselt.

Stokerij Vanderlinden, gelegen aan de Luikersteenweg 264 te Hasselt, is een erkende ambachtelijke en innovatieve distilleerderij die de Hasseltse traditie van het distilleren in ere tracht te houden op een authentieke manier. Het is, na het jenevermuseum, de tweede stokerij in Hasselt. Zij slagen er in het stoken en de jeneverkwaliteit weer relevant te maken voor de mensen van vandaag en zoeken tevens naar een mooie synergie tussen verschillende bedrijfstakken.

Meer dan een jaar heeft Olivier Vanderlinden gewerkt aan het project om in de stallen, aansluitend aan de villa van zijn grootouders, een jeneverstokerij te beginnen. Nadat hij zich door een enorme berg aan keuringen, administraties en attesten wist te werken ging de stokerij van start op 24 juni 2017.

Als warme stokerij met hun eigen distilleerketel ‘Henri’, genoemd naar grootvader Henri, distilleren zij zelf hun eigen alcohol. Geen rush maar passie en tijd geven de smaak bij het distilleren aan het eigen gemaakte beslag van gerst en rogge. De smaak is uniek en vormt dan ook het DNA van de Stokerij Vanderlinden.

Stokerij Vanderlinden is meer dan een nieuwe distilleerderij. Het is ook een open platform, waar eensgezinde individuen de mogelijkheid krijgen om hun eigen beslag te laten distilleren. Appels, peren, persresten van druiven, enz. kunnen er gedistilleerd worden tot een mooie eau de vie.
Deze ondernemers gaan recht door zee met goede, eerlijke producten, met verrassende experimenten en een gezonde dosis van zelfkritiek. Zij werken ook mee binnen de circulaire economie door producten, materialen en grondstoffen steeds intensiever te gebruiken. Geen overrijp fruit zomaar ondergraven of laten rotten op de velden, bij hen kunnen al de overschotten worden verwerkt tot een heerlijke fruitdistillaat zodat dit fruit het maximale heeft gegeven van zijn waarde. Nadien wordt het afval geloosd in plantages of akkers. Kortom bij Vanderlinden kennen ze geen afval meer.

Praktisch
- 14.00u Opstapplaats De Lijn – halte Bilzerpoort (t.h.v. de brandweerkazerne)
- 15.00u rondleiding in de stokerij en proeverij
- 17.00u Opstappplaats De Lijn - halte Hasseluthdreef
- 17.30u Tongeren

Prijs : € 5 per persoon. In de prijs zijn inbegrepen: het bezoek en de proeverij.
De Inschrijvingen worden verwacht vóór uiterlijk 7 februari 2020. Uw inschrijving is pas geldig van zodra wij de betaling ontvangen hebben op rekening BE02 3350 1549 0340 van het Willemsfonds Tongeren.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 5,00
Deelnameprijs niet-leden € 5,00

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds