Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Concertuitstap

Concertuitstap

Als eerste activiteit voor 2020 trekken wij op zondag 16 februari 2020 naar het Parochiaal Centrum Oude Bareel, Beelbroekstraat 2, 9040 Sint Amandsberg om een concert bij te wonen van de Belgische band “The Nola Dance Hall Shakers”.
Het concert begint om 15:00 uur, bestaat uit 3 sets van 50 minuten en eindigt rond 18:30 uur.

Wie wil deelnemen aan deze activiteit schrijft zich in op het secretariaat 09/355 81 98 of via robertsteens@hotmail.com en dit vóór 03 februari 2020. Uw inschrijving is slechts geldig als u ook onmiddellijk 15 €/p (WF-leden) of 17 €/p (niet WF-leden) overschrijft op rekening BE93 9731 1031 1767 van Willemsfonds Lochristi.

“The Nola Dance Hall Shakers”
De dance halls in New Orleans, Louisiana (NOLA), waar vanaf begin 20ste eeuw, muziek uit diverse culturen tot een nieuwe muziekvorm, de jazz, geboren werd, brachten vele orkesten van diverse grootte voor. Het dance hallrepertoire bestaat uit de populaire melodieën (radio, fonoplaten, film), die werden gegrepen, geschud en gespeeld voor dansers en uitgaanders. De Gentse NOLA Dance Hall Shakers’
bezetting kan variëren, maar heeft in zijn kleinste vorm altijd melodie-, harmonie- en ritme-instrumenten, met die onmiskenbare New Orleansbeat. The NOLA Dance Hall Shakers, bestaat uit “legends” van de New Orleansjazz revival vanaf de sixties in België, plus jongere omnivalente musici, die ook gebeten zijn door het NOLA-virus. Meestal zijn ze een quartet maar soms bevat de formatie af en toe andere musici.

Philip Desmet, trombone/ tenorsax/ zang - Luk Vermeir, piano - Karel Algoed, contrabas / zang - Frederik Van den Berghe, drums – Tom Callens, sax / clarinet 

Burgundy Street Jazz Contact Punt vzw
Organiseert reeds jaren concerten in het PCOB met als grote doelstelling “The Traditional Jazz Music” in stand te houden. Deze muziek is vandaag meer een cultuurverschijnsel dan een populaire of commerciële muziekvorm en was in de jaren 20 een uiterst vitale en creatieve oervorm van pop. In die periode was er een grote vraag naar amusement, maar er waren nog geen discotheken, zodat de meeste gelegenheden in Amerika orkesten hadden die live optraden, en dit voor een publiek dat danste, dronk en at, met andere woorden geen grote concertzalen en zeker geen elitair publiek. Vandaag blijkt dat de jazzmuziek in al zijn vormen door de jaren heen overeind is gebleven en bij jong en oud nog steeds aanslaat.

Met vriendelijke groeten

Het WF-team Lochristi

Programma van CONCERTUITSTAP

Op zondag 16 februari:
15:00 - 18:30 Concertuitstap

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Robert Steens
lochristi@willemsfonds.be
09-355 81 98

Sluit Mijn Willemsfonds