Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Keith Haring in Bozar

Keith Haring in Bozar

Op zondag 5 april brengen we een bezoek aan de retrospectieve expo Keith Haring. Samen met een gids gaan we in BOZAR de vele werken van deze legendarische Amerikaanse kunstenaar verkennen.

Keith Haring was een vriend en vakgenoot van zowel Andy Warhol als Jean-Michel Basquiat en was een unieke en opvallende verschijning in het New York van de jaren 1980. Met zijn direct herkenbare stijl speelde hij een erg belangrijke rol in de tegencultuur.

Haring is vooral beroemd om zijn iconische motieven: blaffende honden, kruipende baby’s en vliegende schotels. Hij wilde ‘publieke kunst’ maken, die hij verspreidde via zijn Pop Shop, de media, de metro en de openbare stedelijke ruimte. Hij vond inspiratie in het abstract expressionisme, de popart, de Japanse kalligrafie en het werk van New Yorkse graffitikunstenaars. Tegelijk werd zijn unieke, spontaan ogende stijl beïnvloed door de energie van de tijd waarin hij leefde, van ruimtereizen tot hiphop en videospelletjes. Een krachtig oeuvre dat nog steeds bijzonder actueel is.

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 12,00
Deelnameprijs niet-leden € 12,00

Meer info nodig? Contacteer:
Hans Van Rompaey
hans@willemsfondsbrussel.be
02 549 65 92

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds