Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Euro-kartoenale 2023 - Toekomst van Mobiliteit: Onderweg naar Cartopia

Euro-kartoenale 2023 - Toekomst van Mobiliteit: Onderweg naar Cartopia

Het Willemsfonds haalt de Euro-kartoenale 2023 weer naar Tongeren!

De Euro-kartoenale is een tweejaarlijkse cartoonwedstrijd die reeds sinds 1978 in Kruishoutem georganiseerd wordt. Cartoonisten van over de ganse wereld worden elke editie opnieuw uitgenodigd om rond één specifiek thema te werken. Deze thema’s worden zorgvuldig uitgekozen, zijn universeel en alles behalve voor de hand liggend. Zo kwamen in het verleden o.m. de volgende thema’s aan bod: Kip & Ei, Het weer, Het circus, Geld, Reiskoffers, Elektriciteit, Vrijheid, ‘Zand, kiezel en Grind’, De fiets, Schoenen, De ziel, De Muur, Kansen en opportuniteiten … Het werken met thema’s stimuleert de creativiteit van de cartoontekenaar en verhoogt in zeer sterke mate de kwaliteit van de werken.

Opnieuw werden er cartoons vanuit alle hoeken van de wereld toegestuurd. Niet minder dan 543 cartoonisten, uit 83 landen en 5 continenten, stuurden hun humoristische kijk op het thema 'Toekomst van Mobiliteit: Onderweg naar Cartopia' in.

De opening van de tentoonstelling heeft plaats op 26 oktober 2023 om 18.30u in het cultuurcentum De Velinx. Iedereen is van harte welkom.

We verwennen jullie tijdens deze vernissage graag met een drankje.

Aan deze tentoonstelling is een gedichtenwedstrijd gekoppeld voor de leerlingen van het middelbaar onderwijs van Tongeren, Borgloon en Kortessem.

U al ooit afgevraagd wat componisten inspireerde bij het componeren van hun meesterwerk? De natuur! Op dit concert klinken uitzonderlijk werken die hun levenslicht zagen tijdens een wandeling van de componist in de natuur!

Doe de wandeling mee en laat u ook inspireren.

Dit originele locatieconcert is het afsluitende concert in een reeks van drie waarin De Velinx het SONOS Ensemble met plezier aan u voorstelde.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds