Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Brussel Achter De Schermen: Het Joseph Mariënstadion van Union SG

Brussel Achter De Schermen: Het Joseph Mariënstadion van Union SG

Opgelet: door het gewijzigde trainingsschema van Union tijdens de play-offs, zal dit bezoek niet meer kunnen plaatsvinden voor het einde van deze competitie. Wellicht zullen we pas tegen eind mei een definitieve datum kunnen voorzien voor dit bezoek.

Stuur zeker al een mailtje als je wil meegaan, dan laten we je iets weten van zodra de datum voor dit bezoek vastligt.

Union SG heeft een indrukwekkend palmares: 2 bekerwinsten en 11 keer landskampioen van Belgie. Wie weet volgt binnenkort een twaalfde titel? Maar niet alleen hun voetbalverleden is straf, ook het stadion van Union is een plek waar menig sport- en architectuurliefhebber lyrisch van wordt. Een schitterende art deco gevel uit de jaren 1920 siert de hoofdtribune. Minstens even opmerkelijk zijn de charmante, pittoreske gangen en zaaltjes in die tribune, alsook de uitgebreide trofeeënkast van Union SG, getuige van een glorierijk verleden.

We zullen vertrekken aan Hoogte 100 in Vorst voor een wandeling waarin we verhalen zullen horen over de beginjaren van Union SG en dalen dan af richting het Dudenpark en het Joseph Mariënstadion, waar je een uitgebreide rondleiding krijgt door deze voetbaltempel.

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname Gratis

Inschrijven & meer informatie:
woluwe@willemsfonds.be 

Sluit Mijn Willemsfonds