Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Literaire matinee: Wintercode

Literaire matinee: Wintercode

                       

Pen Stewart (° 1977, Gent) is de Gentse/Melse auteur van twee verhalenbundels, diverse korte verhalen en de verbeeldingsroman “Wintercode”. Ze is tevens kunstschilder, illustreerde haar eigen boeken en werkte mee aan de Splintervertaling van Brits auteur Steph Swainston.

Op 7 oktober stelt ze haar roman “Wintercode” voor tijdens het Literair Matinee.

"Wintercode" is een cross-over tussen diverse verbeeldingsgenres zoals Thriller, Fantasy en Sci-Fi, en werd in december gepubliceerd met ruim 20 schilderijen van Pen als illustratie in het boek. Ondertussen is het boek reeds aan een tweede druk toe en kreeg het goede recensies op websites, in genremagazines en van bloggers.

Kenmerkend zijn de maatschappelijke betrokkenheid en de toegankelijke, vlotte schrijfstijl. De verhalen zijn niet zo zeer genre op zich, het genre wordt benut om de nadruk te leggen op de diepere lagen in het verhaal en die zo te versterken –  diepere lagen die telkens weer onderwerpen raken waar we in het dagelijks leven mee te maken krijgen: discriminatie, terreur, religieus geweld, vrouwenrechten, gender, enz..

Door deze thematiek leent "Wintercode" zich bv. heel goed om met jongeren rond deze onderwerpen te werken én hen te stimuleren meer te lezen, aangezien dit in veel gevallen hun favoriete genre is. Pen geeft hiervoor gesubsidieerde lezingen in het middelbaar onderwijs, ondersteund door het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Inschrijven uiterlijk tegen 4 oktober 2018 bij voorkeur online of via adrien.devos@vrt.be of 09-220 55 15

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 5,00
Deelnameprijs niet-leden € 7,00

Meer info nodig? Contacteer:
Jan De Groof
gentbrugge@willemsfonds.be
0486-22 77 02

Sluit Mijn Willemsfonds