Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

De Bronzen Uil

Annemarie Haverkamp wint De Bronzen Uil

De Bronzen Uil 2019, de literatuurprijs van het Willemsfonds, gaat naar ‘De achtste dag’ van Annemarie Haverkamp. ‘De jury was onder de indruk van de uitgemeten zakelijkheid waarmee de auteur erin slaagt om wat onafwendbaar is, menselijk te maken’, zegt juryvoorzitter Jos Geysels. Haverkamp ontvangt samen met De Bronzen Uil een cheque van 7.000 euro. Hannelore Bedert wint de publieksprijs. Haverkamp en Bedert zullen samen met Lenny Peeters en Bert Moerman, die vorig jaar respectievelijk De Bronzen Uil en de publieksprijs wonnen, deel uitmaken van De Bronzen Uil tournee 2019-2020.

De volgende editie van Het Betere Boek vindt plaats op zaterdag 10 oktober 2020 in de Minard en De Krook in Gent. Nieuw is een samenwerking met twee curatoren en een interdisciplinair programma. Het thema maken we later bekend.

Literaire Tournee De Bronzen Uil

2019-2020

Het Willemsfonds reikt elk jaar De Bronzen Uil uit aan de auteur van de beste debuutroman. Vanaf het seizoen 2019-2020 organiseren we ook een tournee met de winnaar en de publieksprijswinnaar van De Bronzen Uil, ondersteund door Literatuur Vlaanderen. We doen dit telkens in samenwerking met een boekhandel en een plaatselijke afdeling van het Willemsfonds.

Er komen telkens twee auteurs aan bod die worden geïnterviewd door één van de juryleden van De Bronzen Uil. Dit jaar nodigen we zowel de winnaars van 2019 als die van 2018 uit om mee op tournee te gaan.

Meer informatie over De Bronzen Uil op tournee:

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Sluit Mijn Willemsfonds