Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Museum Koers

KOERS, museum van de wielerkoers

Omschrijf het museum KOERS gerust als dé internationale schatkamer van het wielrennen. Nergens anders ter wereld vind je zo’n indrukwekkende verzameling historische én hedendaagse koersfietsen, trofeeën, truien en memorabilia. KOERS is niet alleen voor wielerfans een bucketlist-bestemming. Een interactief parcours met video- en audiofragmenten, gratis loopfietsjes aan het onthaal, een toffe wielershop, het KOERSkaffee voor de perfecte bevoorrading, of onze Koppenmuur met reuzeportretten van Belgische wereldkampioenen... Ze maken van het museum een belevingsvolle plek voor jong en minder jong, wielerfreak én wielerleek.  

Groepsbezoek?

Wil je nog meer uit je bezoek halen? Laat een gids je dan op sleeptouw nemen. De gids is jullie meesterknecht en vertelt waarom ‘de koers’ zowel emotie, wetenschap, commerce, kermis én toewijding is. Vragen staat vrij! Liggen verder op het parcours: een ingetogen ode aan Jempi Monseré, adembenemende actiebeelden en bijzondere verhalen bij tentoongestelde objecten: van iconische top-collectiestukken tot kleine souvenirs. 

Ontdek alle rondleidingen en groepsarrangementen op www.koersmuseum.be of combineer je bezoek met andere attractie in Roeselare via www.visitroeselare.be

Openingstijden?

Van oktober tot en met februari: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: van 10 tot 17u.
Vrijdag en zondag: gesloten
Zaterdag: 13 tot 17u.
Van maart tot en met september:maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag: van 10 tot 17u.
Vrijdag: gesloten
Zaterdag: 13 tot 17u.

Waar?

Polenplein 15, 8800 Roeselare

Meer info?

Info en reservatie 051 26 24 00
www.koersmuseum.be
www.visitroeselare.be

Willemsfondsvoordeel

Op vertoon van je lidkaart betaal je maar €6 i.p.v. €9.

Sluit Mijn Willemsfonds