Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Adviesgroep cultuur achter de tralies

Maak kennis met de adviesgroep cultuur achter tralies

Het Willemsfonds heeft een adviesgroep cultuur achter tralies. Deze adviesgroep bestaat uit externe en interne ambassadeurs die samen nadenken over inclusie en participatie van mensen met een strafblad. Hoe voorkomen we dat individuen omwille van hun verleden uitgesloten worden van het verenigingsleven? Hoe kan het Willemsfonds met cultuur als middel gedetineerden en ex-gedetineerden helpen richting herintreding in de samenleving?

Wat doet de adviesgroep cultuur achter tralies

De adviesgroep cultuur achter tralies maakt het mogelijk dat élk individu ongeacht zijn/haar statuut en/of verblijfssituatie kan deelnemen aan het socio-culturele verenigingsleven en alles wat daarbij komt kijken. De adviesgroep schrijft momenteel een driejarig project uit. Het project loopt transversaal over verschillende beleidsdomeinen (justitie, onderwijs, armoede, inburgering, participatie, …). Het project draagt de naam Strigo wat “uil” betekent in Esperanto alsook Samen een sterke Toekomst maken dmv Relaties die Inzetten op Gelijkwaardigheid en Ontmoeting. Met dit project faciliteert de adviesgroep een volwaardige vrijwilligerswerking binnen als buiten de muren van de gevangenis met als doel een vergemakkelijkte herintrede in de samenleving. Gedetineerden en ex-gedetineerden kunnen net als alle andere leden van het Willemsfonds doorgroeien van sporadische hulp bij het organiseren van activiteiten tot volleerde Willemsfondsvrijwilliger, zowel tijdens als na het verblijf in de gevangenis.

Wie zit er in de adviesgroep cultuur achter tralies

De adviesgroep cultuur achter tralies bestaat uit externe en interne partners. De externe experten van onze partnerorganisaties zijn momenteel: Bob Gebruers van Stichting Morele Bijstand aan Gedetineerden (SMBG), Gina Campenaerts van De Rode Antraciet vzw (DRA), Prof dr. Kristel Beyens, criminologe aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en een vertegenwoordiging van Krejaksie vzw. Voorts zetelen volgende vrijwilligers van het Willemsfonds in de adviesgroep: Amand Dewaele, voorzitter van het Willemsfonds en voormalig projectcoördinator van DRA; Sylvain Peeters, bestuurslid van het Willemsfonds, voormalig voorzitter van DeMens.nu en huidig voorzitter van SMBG; Peter Hoet, bestuurder Willemsfonds Sint-Truiden en magistraat. De adviesgroep wordt gecoördineerd door coach inclusie Tania Menten.

In de adviesgroep cultuur achter tralies zetelen deze vrijwilligers:

  • Amand Dewaele
  • Sylvain Peeters
  • Peter Hoet

De adviesgroep cultuur achter tralies is op zoek naar vrijwilligers die willen meewerken aan het Strigo project. Heb je interesse of wil je eerst meer te weten komen over het project? Stuur een e-mail naar tania.menten@willemsfonds.be

 

 

Sluit Mijn Willemsfonds