Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Win: “Vredestichters” van Margaret MacMillan

Win: “Vredestichters” van Margaret MacMillan

19 februari 2019 by Yarrid Dhooghe

Vredestichters.jpg

Het Willemsfonds mag vier exemplaren van historica Margaret MacMillans Vredestichters, de verdragen van Versailles en Parijs – 1919 weggeven.

Volgens “De Morgen” tekent MacMillan mooie portretten van politici als Smuts, Clemenceau, Wilson, Lloyd George, Atatürk of Weizmann. De auteur maakt ook de fascinerende oefening om voortdurend de link met het heden te leggen.

Achterflap:

Na de Eerste Wereldoorlog kwamen mannen en vrouwen uit de hele wereld in Parijs bijeen voor de vredesbesprekingen. De drie grote leiders uit die tijd, Woodrow Wilson, David Lloyd George en Georges Clemenceau, vormden het epicentrum en zaten aan de onderhandelingstafel, maar duizenden anderen kwamen ook: koningen, ministers, bankiers, militairen, juristen, economen, journalisten en lobbyisten. Margaret MacMillan schetst een beeld van de belangrijkste gebeurtenissen en hoofdpersonen van de conferentie, en toont de oorsprong van de wereld zoals wij die nu kennen.

Win 1 van de 4 exemplaren

Wil jij ook kans maken op dit boek? Verzend dan ten laatste op zondag 24/02/2019 een e-mail met je adresgegevens naar yarrid.dhooghe@willemsfonds.be. Winnaars worden in de week van 25/02/2019 persoonlijk op de hoogte gebracht.

Liever niet winnen? Je kan het boek ook online bestellen. Daar steun je het Willemsfonds mee.

Sluit Mijn Willemsfonds