Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Artikelen

Blog

 1. Kati Verstrepen: 'Slimme terroristen nemen de volgende trein'

  10 Dec 2019 by Yarrid Dhooghe

  Kati Verstrepen over mensenrechten, veiligheidsmaatregelen buiten proportie en de scheiding der machten

  Show complete post
 2. Win 1 van de 3 exemplaren van "Zeven werelden een planeet"

  03 Dec 2019 by Yarrid Dhooghe

  Wij mogen 3 exemplaren weggeven van dit prachtige BBC-fotoboek!

  Show complete post
 3. Tentoonstelling “Camouflage, Art – Nature – War”

  28 Nov 2019 by Yarrid Dhooghe

  Camouflage gaat verder dan het abstracte patroon. In tijden van gezichtsherkenning en privacy-risico’s blijft camouflage een uiterst actueel thema. FeliXart biedt met de tentoonstelling “Camouflage: Art-Nature-War” ook meer dan een historisch overzicht. Het ons zo vertrouwde abstracte camouflagepatroon kreeg vorm op hetzelfde moment dat de abstracte kunstbeweging in België aanvatte, een eeuw geleden. Optische illusies uit de natuur werden tijdens de Eerste Wereldoorlog tactisch ingezet in militaire strategieën. Ambigue beelden werden ingezet in hedendaagse kunst. Art – Nature – War, een verrassende en originele combinatie die de leidraad vormt doorheen deze tentoonstelling, vol kunstwerken, natuurobjecten en militaria.

  Show complete post
 4. Voorintekening: Los Caprichos

  26 Nov 2019 by Yarrid Dhooghe

  Albert Cambeen en Alexander Vertenten presenteren een nieuw boek “Los Capricos”. Rode draad doorheen dit kunstcahier zijn dertig tekeningen van de kunstenaar Albert Cambeen. In het boek vindt u literaire bijdragen van Herman Balthazar, Willem Elias, Caroline Pauwels, Rik Pinxten, Jean Paul Van Bendegem, Alexander Vertenten en vele anderen.

  Show complete post
 5. Win: 1 van de 3 exemplaren van "De Schelde, een literaire biografie"

  19 Nov 2019 by Yarrid Dhooghe

  Stefan van den Bossche schreef "De Schelde, een literaire biografie". Met dank aan uitgeverij Houtekiet mag het Willemsfonds 3 exemplaren weggeven.

  Show complete post
 6. “Wij gaan voor een open samenleving waarin elk verhaal telt”

  14 Nov 2019 by Yarrid Dhooghe

  Het Willemsfonds is verschillende keren in de krant verschenen naar aanleiding van de verlopen concessie van verschillende praalgraven op de Gentse begraafplaats Campo Santo. Ook het graf van Jan Frans Willems hoort hier bij. Natuurlijk hebben we de stad Gent laten weten dat we graag meewerken om dit grafmonument te beschermen, maar we wensen ook de puntjes op de i te zetten: Jan Frans Willems en het Willemsfonds staan voor een Vlaanderen waarin de Nederlandse taal niet verdrongen wordt en waar burgers in al hun diversiteit samenleven.

  Show complete post
 7. Maak kennis met onze nieuwe vrijwilligerscoach Katelijne

  03 Oct 2019 by Yarrid Dhooghe

  Katelijne is onze nieuwe vrijwilligerscoach. We weten dat je heel nieuwsgierig bent naar deze toffe dame. Maak nu kennis met haar.

  Show complete post
 8. Flora neemt afscheid

  16 Sep 2019 by Flora Van den Heuvel

  Zo’n 5 jaar en 7 maanden zal ik voor het Willemsfonds gewerkt hebben. En nu ga ik weg. Ik neem mee… Een paar fantastische herinneringen! Ik laat achter… Een Willemsfonds dat net ietsje ‘groener’ is dan toen ik begon. Hopelijk blijft dat ook zo na mijn vertrek.

  Show complete post
 9. Recensie: ‘Hersenhack: update je brein’ van Margriet Sitskoorn

  09 Jul 2019 by Pieter Van de Walle

  Recensent Pieter las voor ons Margriet Sitskoorns 'Hersenhack'.

  Show complete post
 10. Ilja Leonard Pfeiffer, Rachida Lamrabet, Vincent Van Meenen en Thomas Siffer op Het Betere Boek

  05 Jul 2019 by Yarrid Dhooghe

  Het Betere Boek vindt plaats op zaterdag 12 oktober 2019. Het Willemsfonds maakt een Grand Tour langs de Middellandse Zee. Bekende namen en jong talent uit binnen- en buitenland raken geïnspireerd door de pracht en gruwel van deze regio.

  Show complete post
Sluit Mijn Willemsfonds