Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Win: 6 x 2 duotickets tentoonstellingen BOZAR

Win: 6 x 2 duotickets tentoonstellingen BOZAR

2 mei 2019 by Yarrid Dhooghe

tt_bozar_bernard_van_orley_02.jpg

In BOZAR lopen momenteel 2 zeer interessante tentoonstellingen: Bernard van Orley & Prenten in de eeuw van Breugel. Het Willemsfonds mag 6 x 2 duotickets weggeven. Jij maakt kans.

Bernard van Orley

Bernard van Orley was een van de absolute spilfiguren van de renaissance in de Lage Landen. BOZAR en de grote Belgische instellingen slaan de handen in elkaar voor de allereerste belangrijke monografische tentoonstelling rond deze 16de -eeuwse kunstenaar. Van Orley was schilder aan het hof van Margaretha van Oostenrijk en Maria van Hongarije, werd overladen met opdrachten en kwam al erg jong aan het hoofd van een van de grootste ateliers van zijn tijd. Hij schilderde religieuze taferelen maar ontwierp ook wandtapijten en glasramen. Bijzondere aandacht gaat naar zijn portretten, die hem in een indrukwekkend netwerk plaatsen van politieke raadgevers, invloedrijke geestelijken en humanistische denkers. Zijn werk stond in constante dialoog met dat van tijdgenoten als Albrecht Dürer en Rafaël.

Deze tentoonstelling loopt nog tot 26/05/2019. Je kan het duoticket gebruiken op een dag naar keuze.

Prenten in de eeuw van Breugel

De tentoonstelling Prenten in de eeuw van Bruegel, een samenwerking tussen BOZAR en de Koninklijke Bibliotheek van België, schetst een beeld van de prentproductie in de Zuidelijke Nederlanden in de eeuw van Bruegel. Zijn grafisch oeuvre is maar het topje van de ijsberg: in de schaduw van deze reus zijn nog vele andere pareltjes op papier te ontdekken. Het medium was veelzijdig en flexibel en werd ingezet voor verschillende vormen van visuele communicatie; van nieuwsprenten tot politieke propaganda. Lang niet alles wat van de pers rolde was als kunst bedoeld, al stonden getalenteerde schilders, beeldhouwers en architecten bijna altijd garant voor een goed ontwerp. De opkomst en bloei van de prentkunst in de eeuw van Bruegel is dus niet uitsluitend een artistiek succesverhaal. Briljant vakmanschap en gedurfd ondernemerschap speelden ook een grote rol.

Deze tentoonstelling loopt nog tot 23/06/2019. Je kan het duoticket gebruiken op een dag naar keuze.

Wil jij kans maken op 1 duoticket?

Stuur ten laatste op ZONDAG 5 MEI 2019 een mail met in het onderwerp EXPO BOZAR naar info@willemsfonds.be. Geef de tentoonstelling van je voorkeur op en laat je adresgegevens achter. Winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht in de week van 6 mei.

Bron teksten tentoonstellingen: BOZAR.

Sluit Mijn Willemsfonds