Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Ilja Leonard Pfeiffer, Rachida Lamrabet, Vincent Van Meenen en Thomas Siffer op Het Betere Boek

Ilja Leonard Pfeiffer, Rachida Lamrabet, Vincent Van Meenen en Thomas Siffer op Het Betere Boek

5 juli 2019 by Yarrid Dhooghe

Het Betere Boek vindt plaats op zaterdag 12 oktober 2019. Het Willemsfonds maakt een Grand Tour langs de Middellandse Zee. Bekende namen en jong talent uit binnen- en buitenland raken geïnspireerd door de pracht en gruwel van deze regio.

Ilja Leonard Pfeiffer en Thomas Siffer over grote liefde Italië

Tijdens Het Betere Boek debatteren Nederlands grootste auteur Ilja Leonard Pfeiffer en voormalig hoofdredacteur van 'Story' Thomas Siffer over hun grote liefde Italië. Beide mannen emmigreerden naar Europa's laars. Ze genieten er niet alleen van de cultuur en de heerlijke wijn, maar maken er ook de vluchtelingencrisis vanop de eerste rij mee. Wat doet dit met de Europese identiteit? Eén ding is zeker: dandy Pfeiffer en macho Siffer zorgen voor een gesprek met ballen.

Rachida Lamrabet op zoek naar onbereikbare waarheid

In 'Vertel het iemand' is Rachida Lamrabet haar lyrische zelf. Maar ze is ook genadeloos. Een jonge Berber aan het Franse front gaat op zoek naar de onbereikbare waarheid. Lamrabet toont met verve dat de oorlogsgruwel en het racisme van de Eerste Wereldoorlog verbazingwekkend relevant zijn vandaag.

(lees verder onder de foto)

Vincent Van Meenen kreeg heimwee naar België

Tijdens Het Betere Boek vertelt jong talent Vincent Van Meenen over zijn Grieks avontuur. Hij vluchtte uit België en trok naar Griekenland om theater te maken met vluchtelingen. Twee jaar lang woonde hij in Athene en vond er zijn nieuwe vlam. Maar dan kreeg hij heimwee naar België. Van Meenen doet deze intieme getuigenis op Het Betere Boek en presenteert zijn nieuwste boek 'Wij houden zo van Anthi'.

Als Willemsfondser ga je voordelig naar Het Betere Boek!

Ontmoet Ilja Leonard Pfeiffer, Thomas Siffer, Rachida Lamrabet en Vincent Van Meenen tijdens Het Betere Boek. Koop nu je tickets voor €12 in plaats van €18.

Foto Ilja Leonard Pfeiffer: Stephan Vanfleteren
Foto Rachida Lamrabet: Koen Broos

Sluit Mijn Willemsfonds