Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Win: 1 van de 3 exemplaren van "De Schelde, een literaire biografie"

Win: 1 van de 3 exemplaren van "De Schelde, een literaire biografie"

19 november 2019 by Yarrid Dhooghe

De Schelde

Stefan van den Bossche schreef "De Schelde, een literaire biografie". Met dank aan uitgeverij Houtekiet mag het Willemsfonds 3 exemplaren weggeven.

In De Schelde. Een literaire biografie gaat de auteur op zoek naar sporen van literaire auteurs die de stroom in hun werk geïntegreerd hebben. Voor heel wat schrijvers fungeerde de Schelde als een thuishaven; anderen maakten haar tot een wezenlijk thema in hun oeuvre. Dit boek leidt de lezer naar onvergetelijke literaire hoogtepunten en naar pittoreske plekjes langs de Schelde. Het voelt aan als een soort biografie, weliswaar geconstrueerd uit de levensfeiten van een groot aantal schrijvers – belangrijk of vergeten – en hun talrijke literaire personages. Ze zijn verbonden door een natuurlijke levensdraad, de slagader die op haast organische wijze al die levens en schrijfsels met elkaar verbindt.

Stefan van den Bossche is als literatuurhistoricus en cultuurwetenschapper verbonden aan de KU Leuven en de UCLL.   In 2005 promoveerde hij tot doctor in de Letteren aan de VU Amsterdam op een studie over leven en werk van de dichter Jan van Nijlen.  In 2017 publiceerde hij Ge zijt zoveel mensen geweest, de biografie van Herman Teirlinck.

Maak kans op 1 van de 3 exemplaren!

Vul vóór 1/12/2019 dit formulier in. Enkel de winnaars worden op de hoogte gebracht na afloop van de wedstrijd.

Sluit Mijn Willemsfonds