Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

3 boeken die je volgens Yarrid gelezen moet hebben

3 boeken die je volgens Yarrid gelezen moet hebben

26 maart 2020 by Yarrid Dhooghe

Onze coach communicatie tipt 3 boeken die je volgens hem gelezen moet hebben.

Muizen en mensen.jpg‘Muizen en mensen’ van John Steinbeck

Yarrid:Muizen en mensen’ van John Steinbeck is misschien wel mijn favoriete boek tot nu toe. Dit kleinood lees je in één ruk uit en staat vol heerlijke en minder heerlijke karakterbeschrijvingen. Het boekje heeft een prachtig, menselijk, maar hard einde.

Achterflap
George en de mentaal zwakke Lennie zijn onafscheidelijk. Als Lennie wordt beschuldigd van aanranding van een meisje moeten ze op zoek naar ander werk, dat ze vinden op de boerderij van de vader van Curley. Maar ook daar gaat het mis. Curley merkt dat zijn vrouw met de mannen flirt en daagt Lennie uit. In een gevecht verbrijzelt Lennie Curleys hand. De zaak wordt in de doofpot gestopt, maar zijn vrouw zoekt Lennie opnieuw op, en die ontmoeting eindigt in een drama; George en Lennie moeten vluchten. Samen praten ze over hun eigen droomboerderijtje en de konijnen waar Lennie voor zal mogen zorgen. Wat dan volgt is een even gruwelijk als aangrijpend einde van hun diepe vriendschap.

Broere.jpg‘Broere’ van Bart Moeyaert

Yarrid: Bart Moeyaerts ‘Broere’ is een heel mooi boekje. Het is heerlijk anekdotisch. Moeyaert toont grappige, mooie, ontroerende momenten uit zijn jeugd. Glimlachen zal je zeker doen tijdens het lezen van dit boek.

Achterflap
Iedereen herinnert zich de geur van sinterklaasdag, de smaak van gestolen goed, het geluid van zomers water. Iedereen heeft een grootmoeder gehad met een rommellaatje, iedereen weet nog hoe warm de armen van de liefde waren.

Door de verhalen die Bart Moeyaert over zijn zes broers en zichzelf vertelt, waait een bries waarvan je gaat glimlachen, ook als je geen broers of zussen hebt. Broere werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs en is vertaald in zeven talen.

Koning van Katoren‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw

Yarrid: Jan Terlouws ‘Koning van Katoren’ is mijn favoriete jeugdboek. Ik heb meer dan eens genoten van de zeven onwaarschijnlijke opdrachten die Stach moet uitvoeren om koning van Katoren te worden.

Achterflap
De 17-jarige Stach droomt er van koning van het land Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land - tijdelijk - besturen geven Stach zeven opdrachten, als Stach er in slaagt deze te vervullen wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning?

Sluit Mijn Willemsfonds