Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Maak kennis met onze stagiair Vincenz

Maak kennis met onze stagiair Vincenz

14 oktober 2020 by Yarrid Dhooghe

Vincenz Biebaut

Het Willemsfonds verwelkomt sinds deze week een nieuwe medewerker. Vincenz Biebaut zal negen weken lang als stagiair ons team versterken. Hij bijt zich vooral vast in de literaire wandelingen ‘ontdenk Afrika’ die gericht zullen zijn op jongeren. Dat is tof werk voor deze spierbundel met een sociaal hart die je dagelijks in de fitness aantreft en op vakantie in de bergen.

Wie ben je?

Ik ben Vincenz Biebaut en ik studeer sociaal werk aan de HoGent. Als 26-jarige heb ik al enige werkervaring opgebouwd in de retail sector en als chauffeur dringend en niet dringend ziekenvervoer voor mijn rekening genomen. Door mijn ambitieuze persoonlijkheid, besloot ik om mijn kennis en vaardigheden die ik heb opgebouwd in de retail sector en als chauffeur uit te breiden in het sociaal agogische werk. Het sociaal menselijke aspect en het streven naar de mensenrechten zijn zaken die ik hoog in het vaandel draag en die ik miste in mijn vorige tewerkstelling. Om mijn opleiding aan te vullen met een leerrijke praktijkervaring ging ik op zoek naar een "doe-stage" in de socio-culturele sector die zich inzet voor de samenleving. Ik wil mijn handen uit de mouwen steken, want als idealistisch persoon streef ik naar een wereld waarin de mens centraal komt te staan. Ik loop momenteel negen weken stage tot in december 2020. Later kom ik terug voor een stageperiode van dertien weken.

Wat ga je bij het Willemsfonds doen?

In het kader van Het Betere Boek krijg ik de kans om wandelingen uit te werken die vallen onder het thema ‘Ontdek Afrika’. Ik ga mezelf verdiepen in dat thema en zal daarbij begeleid worden door Pascal Nicolas, coach Het Betere Boek. Ook kan ik voor raad altijd terecht bij vrijwilligerscoaches Katelijne en Pascale. Verder help ik Tania met het gevangenisproject 'Cultuur achter tralies' waar het kan.

Wat hoop je hieruit te leren?

De werking en de structuur van het Willemsfonds hoop ik te verkennen tijdens deze stageperiode. Zo ontdek ik hoe de missie en visie van het Willemsfonds geen dode letter blijven, maar ook in de praktijk worden omgezet. Ook ben ik nieuwsgierig naar hoe het Willemsfonds zich inzet om mensen te verbinden in een digitaal tijdperk en de huidige coronacontext. Op deze manier leer ik wat sociaal-cultureel werk in de praktijk inhoudt.

Waar kunnen we je vinden na het harde werk?

Sport en avontuur zijn twee elementen die ik belangrijk vind. Zo vul ik graag mijn vrije tijd in met sportieve activiteiten en trek ik er graag op uit in de natuur. Krachttraining in combinatie met calisthenics (allerlei oefeningen op lichaamsgewicht) behoren daarom tot mijn avondroutine in de fitness. Verder wandel, loop, fiets, zwem, lees en reis ik graag.

Sluit Mijn Willemsfonds