Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Maak zelf een betrouwbaar ontsmettingsmiddel

Maak zelf een betrouwbaar ontsmettingsmiddel

27 november 2020 by Yarrid Dhooghe

ontsmettingsmiddel.jpg

In de strijd tegen COVID 19 maken we zelf een veilig en betrouwbaar ontsmettingsmiddel.

Een virus is een complexe eiwitverbinding, die in sommige gevallen of omstandigheden zeer ziekteverwekkend uit de hoek kan komen. Dit is het geval bij het coronavirus, dat onze ganse samenleving in 2020 gijzelt en al ontzaglijk veel dodelijke slachtoffers heeft gemaakt.

Ondertussen komen we alsmaar meer te weten over dit bijzonder vervelend en ‘virulent’ virus… en weten we hoe makkelijk de overdracht van mens op mens verloopt. We weten hoelang dit virus kan ‘overleven’ op kledij, hout, metaal, papier, enzovoort. Zelfs in de omgevingslucht via de zogenaamde aerosolen.

Vandaar dat naast een goede en frequente verluchting, het belangrijk is van tijdelijk ‘buiten bubbel contacten’ te vermijden of sterk te minimaliseren. Ook is het zeer belangrijk dat plaatsen en voorwerpen, die je vaak aanraakt regelmatig worden ontsmet, omdat via deze wegen ook contaminatie gebeurt. We denken dan bijvoorbeeld aan drukknoppen, handvaten, deurklinken, toiletzitting, schakelaars, betaalterminals, kranen, metalen en papieren geld, winkelkarren, … eigenlijk alles wat vaak door meerdere mensen met de handen wordt aangeraakt.

Hoe maak je zelf ontsmettingsmiddel?

  1. Neem 300 ml ontsmettingsalcohol van 70° en voeg hieraan toe 10 ml HAC (Hospital Antiseptic Concentration).
  2. Meng dit en vul een vooraf gereinigde spray. Voorzie de spray van een duidelijk leesbaar etiket ‘Ontsmettingsspray FTP’

Beide producten kan je bij je plaatselijke apotheek aankopen. Gewapend met een reinigingsdoekje en de spray kan je aan de slag. Succes!

Auteur: Marc Vanryckeghem

Sluit Mijn Willemsfonds