Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Anneleen Van Offel & Mohamed Ikoubaân bevrijden de zinnen

Anneleen Van Offel & Mohamed Ikoubaân bevrijden de zinnen

15 februari 2021 by Yarrid Dhooghe

Mohamed Ikoubaân & Anneleen Van Offel.png

Anneleen Van Offel & Mohamed Ikoubaân zijn de curatoren van Het Betere Boek: bevrijd de zinnen. Het literair festival van het Willemsfonds vindt plaats op zaterdag 9 oktober 2021 in Gent.

Willemsfonds’ literair festival Het Betere Boek heeft in 2021 het thema ‘Bevrijd de zinnen’. Voor dit thema stelt het cultuurfonds twee curatoren aan: Mohamed Ikoubaân, directeur van het nomadisch kunstencentrum Moussem, en de jonge auteur Anneleen Van Offel, die in 2020 debuteerde met ‘Hier is alles veilig’. Het Betere Boek: bevrijd de zinnen vindt plaats op zaterdag 9 oktober 2021 in Voo?uit, Minard, De Krook, Kunsthal Gent, Liberas en het Geuzenhuis in Gent. Meer informatie over het festival en de bijbehorende literaire wandelingen maakt het Willemsfonds later dit jaar bekend.

Maak kennis met de curatoren

Anneleen Van Offel debuteerde in februari 2020 met ‘Hier is alles veilig’ bij Lebowski. Ze publiceerde verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften. Daarnaast is ze bezieler van Instagrannies (@_instagrannies) waarvoor ze in gesprek gaat met ouderen over hun levenswijsheid. Van 2019 tot 2021 is ze de Letterzetter van Kortrijk, een alternatieve invulling van het stadsdichterschap waarvoor ze aanvoerder is van een collectief van jonge kunstenaars en het curatorschap van het Memento Woordfestival op zich neemt. Als ze niet schrijft, is ze de gastvrouw van talrijke concerten, modereert ze debatten, leent ze haar stem uit voor allerhande verhalen, en luistert ze met plezier naar wat de wereld vertelt. Ze werkt in een atelier van NUCLEO in het oude begijnhof van Gent, met uitzicht op verte.

Mohamed Ikoubaân studeerde rechten en literatuur. Hij is directeur en oprichter van het nomadisch kunstencentrum Moussem in Brussel. Moussem ondersteunt nu al 20 jaar kunstenaars. Het kunstencentrum maakt programma’s die vorm geven aan de hedendaagse globale kunstscène, en bouwt mee aan een nieuw gemeenschappelijk patrimonium.

‘Bevrijd de zinnen’

Dit jaar is het thema ‘bevrijd de Zinnen’. Bevrijden als in bevrijding, vrijheid of liberalisme. Zinnen als uit een tekst of als zintuigen, zoals vrijzinnigheid. Zo verwijst het thema naar de basiswaarden van het Willemsfonds.

Mohamed en Anneleen gaan samen op zoek naar een hedendaagse literaire invulling van het thema en stellen een programma samen dat ze voorstellen met een literaire wandeling vanaf 29 augustus 2021 en tijdens het festival op verschillende locaties in Gent op zaterdag 9 oktober 2021.

Sluit Mijn Willemsfonds