Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Maak kennis met Jeanne

Maak kennis met Jeanne

12 maart 2021 by Yarrid Dhooghe

img010.jpg

Het Willemsfonds verwelkomt sinds enkele weken een nieuwe medewerker. Jeanne zal tot eind april als stagiaire ons team versterken. Lees in deze blog wat ze bij het Willemsfonds doet.

Wie ben je?

Ik ben Jeanne Verhaegen. Momenteel ben ik student in de opleiding Sociaal Werk aan de Hogeschool Gent. Het streven naar een inclusieve samenleving met gelijke rechten voor iedereen is een strijd die me nauw aan het hart ligt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we in deze diverse samenleving met elkaar in contact kunnen komen en onze verhalen delen.

Het sociaal-culturele aspect vind ik zeer belangrijk en daarom zal ik mij volgend academiejaar meer verdiepen in deze context binnen het sociaal werk. Om me hierop voor te bereiden, wou ik graag een stageplek in dit domein zoeken. Al snel kwam ik bij het Willemsfonds terecht. Het leek mij zeer interessant om hier mijn stage te volbrengen en zo mijn persoonlijke visie te verruimen.

Wat ga je bij het Willemsfonds doen?

Tijdens mijn stage bij het Willemsfonds zal ik mij verdiepen in de literaire wandelingen met het thema ‘Ontdenk Afrika’. Ik zal zelf op onderzoek uitgaan en vanuit een ander perspectief naar het continent Afrika leren te kijken en zo de diversiteit en rijkdom ontdekken. Op basis van deze wandelingen zal ik een educatief pakket samenstellen voor scholen.

Wat hoop je hieruit te leren?

Ik hoop tijdens mijn stage veel bij te leren over de werking en de structuur van het Willemsfonds. Daarnaast wil ik graag ook de sociaal-culturele context verkennen. Ik ben vooral benieuwd naar hoe het sociale aspect binnen het Willemsfonds vorm krijgt. Zeker in de huidige coronacontext lijkt me dit niet evident.

Waar kunnen we je vinden na het harde werk?

Persoonlijk hou ik zeer veel cultuur en probeer hier ook zoveel mogelijk mijn vrije tijd mee te vullen. In normale omstandigheden is de kans groot dat je me zal tegenkomen in een concert-, theaterzaal of een museum. Verder probeer ik op verkenning te gaan in de verschillende wereldkeukens. Thuis doe ik graag aan cultuur door naar films te kijken en boeken te lezen. Tenslotte leer ik ook graag verschillende steden kennen en reis ik dus zo veel als mogelijk.

Sluit Mijn Willemsfonds