Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Nieuwe communicatie- en projectmedewerker

Nieuwe communicatie- en projectmedewerker

14 juni 2021 by Pascale Braeckman

Cédric is de nieuwe communicatie- en projectmedewerker voor het Willemsfonds vzw

Sinds Yarrid Dhooghe na drie fantastische dienstjaren het Willemsfonds in april verliet voor een nieuwe uitdaging bij Standaard Uitgeverij, nam coach Pascale Braeckman tijdelijk zijn takenpakket over. Gelukkig stond er snel nieuw talent klaar om Pascale te willen ontlasten van de PR en communicatie van het Willemsfonds.

Dat nieuw talent heet Cédric Ista. Cédric is in september 2020 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel met een masterdiploma communicatiewetenschappen. Tijdens zijn studententijd deed hij reeds media- en projectervaringen op als voorzitter van PERSkring, de studentenvereniging voor en door communicatiewetenschappers, en als student-ondertitelaar voor de Vlaams-Brusselse Media | BRUZZ. Tijdens zijn vrije uren schrijft hij nog recensies en interviews voor de muziekblog Dansende Beren.

Naast de hoofdredactie van ‘Rechtuit’ zal hij zich samen met directeur Mattias DeVuyst ook ontfermen over de algemene communicatie van het fonds. Ook zal hij nauw samenwerken met coach Pascal Nicolas om ‘Het Betere Boek’ en ‘De Bronzen Uil’ komend najaar in goede banen te leiden.

‘Als muziekliefhebber in hart en nieren zag ik de afgelopen vijf jaar een markante evolutie in het Vlaamse muzieklandschap. In quasi elk populair genre werd er plots op een hoger niveau gespeeld met de Nederlandse taal. Denk aan Amenra, Bazart, Eefje De Visser, Fleddy Melculy, Maurits Pauwels, Niels Destadsbader en Zwangere Guy, alsook de vernieuwde successen van Noordkaap, De Mens en Het Zesde Metaal. Vanuit die optiek was ik onmiddellijk bereid om het Willemsfonds te vervoegen, en zo de Nederlandse taal op een inclusieve manier te promoten.’

Je kan Cédric bereiken via cedric.ista@willemsfonds.be of 0497-58 54 91.

Sluit Mijn Willemsfonds