Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Brussels Willemsfonds wil volgende James Bondfilm naar Brussel halen

Brussels Willemsfonds wil volgende James Bondfilm naar Brussel halen

30 september 2021 by Pascale Braeckman

Bring.jpg

Naar aanleiding van de première van ‘No Time to Die’, de nieuwste James Bond-film, lanceren enkele Brusselse filmliefhebbers de hashtag #BringBondtoBrussels. Met de hashtagcampagne roepen ze de Brusselaars op om originele filmlocaties in de hoofdstad voor te stellen voor een volgende Bondfilm. Daarmee willen ze de producenten van de Bondfilms, Barbara Broccoli en Michael G. Wilson, overtuigen om voor een toekomstige Bondfilm ook in Brussel scènes in te komen blikken.

Het filmpje om deze campagne op gang te trappen kan worden bekeken via: https://fb.watch/8laj0qkvfy/

Het initiatief gaat uit van het Brusselse WillemsfondsImane Belguenani (tevens vice-voorzitster van screen.brussels) wil dat onze hoofdstad een plaatsje krijgt in één van de belangrijkste filmfranchises ter wereld: “We hopen dat de nieuwste James Bondfilm heel wat bezoekers naar de Brusselse bioscoopzalen weet te lokken. Maar, er moet ons wel iets van het hart! Er zijn tot nog toe 25 Bondfilms en in geen enkele daarvan heeft James Bond ook maar één voet in Brussel gezet! Nochtans heeft onze hoofdstad werkelijk prachtige filmlocaties. En, met de aanwezigheid van alle Europese en internationale instellingen, is het ook de ideale setting voor een fabuleuze spionagethriller! Wij vinden het daarom hoog tijd dat Bond ook eens naar Brussel komt!”

Imane wijst ook op de impact van grote blockbusters op het stadstoerisme. “Verschillende onderzoeken wijzen uit dat steden die voorkomen in populaire, internationale films tussen de 25% en 300% meer toeristen kunnen trekken. Brussel wordt nog te vaak over het hoofd gezien als locatie voor grote buitenlandse filmproducties. We willen dat onze Europese hoofdstad zijn plekje verovert in de internationale filmgeschiedenis!”

Wie goede ideeën voor bijzondere filmlocaties heeft, kan die delen via de sociale mediakanalen van het Willemsfonds met de hashtag #BringBondtoBrussels. Die worden gebundeld en aan de producenten bezorgd. Wie met het beste voorstel komt, wint filmtickets. Het komende nummer van het ledenblad, Kortweg, wordt alvast in een Bond/spionagejasje gestoken.

Meer info:

Kurt Deswert - 0497 85 25 91 (voorzitter Willemsfonds Woluwe) of Imane Belguenani - 0483 67 68 

Sluit Mijn Willemsfonds