Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Shortlist De Bronzen Uil 2022 bekend!

Shortlist De Bronzen Uil 2022 bekend!

19 september 2022 by Pascale Braeckman

De Bronzen Uil streeft ernaar om via Nederlandstalige literatuur mensen tot inzicht te brengen en op een andere manier naar de wereld rondom zich te laten kijken.

Het afgelopen jaar ontvingen het ANV en het Willemsfonds maar liefst 70 debuten. Naar goede gewoonte wedijveren slechts zes debuten voor de cheque t.w.v. 10.000 euro en een schrijfresidentie (met dank aan Sabam For Culture).

De jury bestaande uit Anneleen Van Offel, Majida Bellal, Sofie Vandamme,
Sylvain Peeters, Wim Van Gelder en Yasmine Allas selecteerde dit jaar, voor de laatste keer onder het voorzitterschap van Jos Geysels, de volgende zes debuten:

De winnaar van De Bronzen Uil 2022 wordt bekendgemaakt op Het Betere Boek. In aanloop naar het festival krijgt elke debutant de mogelijkheid om het dagprogramma samen te stellen. Het Betere Boek gaat dit jaar door op zaterdag 10 december in De Krook-Gent van 14:00 tot 18:00.

De uitreiking van De Bronzen Uil is om 18u in de Vooruit (Theaterzaal). Nieuw dit jaar is dat de Publieksprijs verandert naar de Lezersprijs. Naast de onafhankelijke vakjury buigen ook de lezersjury's van Antwerpen LeestBrugge LeestGent LeestLeuven Leest en het ANV zich over de shortlist.

Het publiek kan zijn/haar favoriet kiezen via het formulier.

De ticketverkoop van Het Betere Boek 2022 start op 24 oktober.

Shortist De Bronzen Uil 2022

Tags:

Sluit Mijn Willemsfonds