Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Willemsfonds organiseert Nederlandstalige Hip Hop Cypher en rapworkshop ter ere van 50 jaar hiphop

Willemsfonds organiseert Nederlandstalige Hip Hop Cypher en rapworkshop ter ere van 50 jaar hiphop

11 augustus 2023 by Pascale Braeckman

Vandaag viert de wereldwijde hiphopcultuur haar vijftigjarig bestaan, en ter ere hiervan organiseert het Willemsfonds op 30 september een Nederlandstalige Hip Hop Cypher. 

Getalenteerde en/of beginnende rappers krijgen de kans om gedurende maar liefst 15 minuten hun rapteksten te laten horen op speciaal geselecteerde beats. DJ KISA (Flava Flava) zal de wedstrijd hosten. Deelnemers kunnen zich onmiddellijk inschrijven want de plaatsen zijn beperkt. Na de inschrijvingsperiode ontvangen deelnemers uiterlijk op 17 september bericht of ze zijn geselecteerd voor de cypher. Het principe "first come, first served" is van toepassing.

Copy of Hip Hop Cypher final flyer (1)

Een deskundige jury zal na alle optredens een winnaar selecteren, die een unieke kans krijgt aangeboden. Deze winnaar mag namelijk een zelfgeschreven track laten mixen en masteren door producer Lukas Grymonprez. Vooraf organiseren we de Workshop Rap en Roer, verzorgd door Graffiti vzw.

Deze workshop is voor alle deelnemers en sympathisanten een uitgelezen moment om hun vaardigheden aan te scherpen en zelfvertrouwen te vergroten. Meer informatie en inschrijving voor de workshop zijn beschikbaar in het Facebookevenement.

Programma voor de dag:

  • 12.00 uur: Workshop Rap en Roer van Graffiti VZW (duur: 3 uur)
  • 16.00 uur: Hip Hop Cypher gehost door DJ KISA (Flava Flava)
  • 19.00 uur: Open podium
  • 22.00 uur: Einde van het evenement

De locatie van het evenement is Stadsmakers Gent, Wiedauwkaai 51, 9000 Gent.

Dit evenement van het Willemsfonds wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Flava Flava Belgium, Graffiti vzw, Hip Hop Hooray en Parts Of Culture.

Sluit Mijn Willemsfonds