Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Volgende week donderdag wijzen alle neuzen dezelfde kant op bij Ampersand.

Volgende week donderdag wijzen alle neuzen dezelfde kant op bij Ampersand.

27 juni 2024 by Pascale Braeckman

Volgende week donderdag wijzen alle neuzen dezelfde kant op bij Ampersand. Het thema is ‘geur’ in al zijn vormen, zowel letterlijk als figuurlijk (parfum de crise!).

Ampersand-#9-Geur-Socials9

Wees welkom voor een uitgebreid dubbelinterview met de getalenteerde Sjoukje Smedts en Ouarda Bouchti als moderatoren. Onderzoeksjournalist Tom Cochez komt praten over het boek dat hij samen met David Leloup schreef: ‘De vrienden van het vastgoed: Geheime deals, miljoenencadeaus en bouwvergunningen op maat. Hoe toppolitici en bouwpromotoren gouden zaken doen in België.’

Anthony Bosschem, bekend van de sublieme podcast ‘Zwijgen is geen optie’, zit deze keer zelf aan de kant van de geïnterviewde. Met hem zullen we het onder andere hebben over zijn boek 'Waarom ik een goed mens ben (en jij ook)'.

Laat je verder betoveren door een goedgevuld programma dat zowel onderhoudend als speels is. Zo komen Francis Mus en Steffie Van Neste, twee bezielde docenten Frans, praten over de verbindingen tussen geur en literatuur (Zie: Proust-effect).

Letterzetters Anna-Vere Verheecke en Sara van der Zande laten ook de aroma’s rijkelijk verspreiden. Neptune Bloom – volgens Eppo Janssen en Dansende Beren de Beach House van het Hageland – zorgt voor de muziek. 

Ampersand bestaat uit drie verschillende onderdelen: een namiddagprogramma waarin we samenlezen met Avansa, gevolgd door een gezamenlijke maaltijd in ENTR, en van 20:00 tot ongeveer 22:00 uur vindt het avondprogramma plaats in de kelderzaal van De Centrale.

Voor elk onderdeel van het programma kunnen deelnemers zich afzonderlijk inschrijven.

Adres: Kraankindersstraat 2, 9000 Gent

Tickets zijn hier verkrijgbaar: https://tickets.uitbureau.be/nl/buyingflow/tickets/22448/46948/

Sluit Mijn Willemsfonds