Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over VOLZET! Proevertjeswandeling: De smaken van de Liereman. (Foto: Natuurpunt De Liereman Vilda)

VOLZET! Proevertjeswandeling: De smaken van de Liereman. (Foto: Natuurpunt De Liereman Vilda)

Foto's Natuurpunt Vilda

Gelieve niet meer in te schrijven voor deze wandeling. Ook een 2de groep is reeds volzet!

Op deze vrijdagnamiddag richt Willemsfonds Mol een unieke wandeling in door het prachtige natuurgebied De Liereman. De Liereman, gelegen tussen Oud-Turnhout en Arendonk, is één van de oudste erkende natuurgebieden van Vlaanderen met een oppervlakte van meer dan 500 ha en wordt beheerd door Natuurpunt. Sinds 2012 is De Liereman ook erkend als stiltegebied.

De Kempense biotopen zijn al eeuwenlang een thuis voor de wulp, de nachtzwaluw en de rugstreepschildpad. Tijdens de wandeltocht kan je er kudde schapen, Shetlandpony’s en Poolse Konikpaarden tegenkomen. De bekendste plant van het landschap is ongetwijfeld de wilde gagel. In de middeleeuwen werd wilde gagel gebruikt om bier te brouwen. Natuurpunt heeft dat oude gebruik in ere hersteld en na onze proevertjeswandeling wordt ons een lekker glas Gageleer aangeboden. 

Een ervaren gids van Natuurpunt laat ons tijdens de wandeling bovendien letterlijk 'proeven' van het landschap. Hij laat ons kennis maken met lekkernijen uit de natuur en ons, naargelang het seizoen, verschillende gerechtjes en drankjes proeven. Alles sjort hij in een grote rugzak tijdens de wandeling met zich mee.

De wandeling is zo'n 4 km lang en duurt, met proevertjes inbegrepen, ruim 2 uur. Gemakkelijk schoeisel wordt aangeraden. Vergeet ook uw fototoestel niet want het loont echt de moeite!

Inschrijven is noodzakelijk. Het aantal deelnemers is immers beperkt per gids. Als u graag deelneemt aan deze unieke wandeling schrijft u zich best op tijd in zodat, indien nodig, een 2de gids gereserveerd kan worden.

Inschrijven kan bij Véronique Verhaest via mail naar mol@willemsfonds.be of telefonisch op het nummer 0496-08 30 71.

Gelieve de deelname te storten op rekeningnummer van Willemsfonds Mol BE96 8601 0925 3405 met vermelding van uw naam, ‘Liereman' en het aantal personen. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de deelname.

Samenkomst om 13:25 uur aan het Bezoekerscentrum Landschap De Liereman, Schuurhovenweg 43, 2360 Oud-Turnhout.

 

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 10,00
Deelnameprijs niet-leden € 13,00

In de deelnameprijs zijn begrepen: de gids én alle proevertjes.

Meer info nodig? Contacteer:
Véronique Verhaest
mol@willemsfonds.be
0496-08 30 71

Sluit Mijn Willemsfonds