Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Boeken, babbels en bubbels

Boeken, babbels en bubbels

Net als de voorbije jaren wil Willemsfonds Mol de uitreiking van de Bronzen Uil 2019 aangrijpen om een heuse avond te organiseren waarbij onze jeugd en de Nederlandse taal een speciale plaats innemen. Daarenboven willen we het lezen in het algemeen stimuleren en deze keer niet zomaar het lezen.

'Simplified Stories' is de naam van een reeks vereenvoudigde versies van bestaande boeken die de Alzheimer Liga Vlaanderen uitbrengt voor mensen met beginnende dementie. 'Maestro Stromae, genie met vlinderdas' van de hand van wijlen journalist Peter Verbruggen uit Mol, is hiervan het allereerste boek. Dit boek vormt de rode draad doorheen deze avond.

Het wordt een sfeervolle avond doorspekt met Nederlandstalige poëzie en zang die eindigt met het verloten van de 6 genomineerde boeken voor de Bronzen Uil 2019 onder de aanwezigen. Na de voorstelling wordt u een drankje aangeboden en krijgt u een prachtig dichtbundeltje met alle voorgedragen gedichten mee naar huis.

De presentatie is in handen van Greet Van Tiggelen, cultuurcoördinator van Rozenberg S.O.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Mol, Alzheimer Liga Mol, Rozenberg S.O., GO! Campus het Spoor Mol, Europese School Mol, Lieven Van Vaerenbergh en Wivine Vanmechelen van het Mols Poëzie Atelier, kleinkunstzanger Jerom Boons  en de Vrienden van de Bib Mol.

De Bronzen Uil bestaat uit een bronzen uiltje waaraan een geldprijs van 7000 euro verbonden is voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het voorbije jaar. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt in Gent door Willemsfonds vzw. Sinds 2018 geniet het Willemsfonds hierbij de steun van het Vlaams Fonds der Letteren.

De genomineerden voor de Bronzen Uil 2019 zijn:
- Hannelore Bedert (BE) met Lam (Angèle)
- Annemarie Haverkamp (NL) met De achtste dag (Lebowski)
- Mariken Heitman (NL) met De wateraap (Atlas Contact)
- Julien Ignacio (NL) met Kus (Van Oorschot)
- Tim Kamps (NL) met De verschrikkelijke jaren tachtig (Lebowski)
- Femke Vindevogel (BE) met Confituurwijk (Van Oorschot)
Eén van deze boeken kan je dus winnen via loting op onze 'Boeken, babbels en bubbels 2019'!

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Véronique Verhaest
mol@willemsfonds.be
0496-08 30 71

Sluit Mijn Willemsfonds