Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Bezoek expo Crossroads

Bezoek expo Crossroads

Met 3 Brusselse Willemsfondsafdelingen bezoeken we de tijdelijke tentoonstelling Crosscroads in het KMKG. Reserveer snel jouw ticket als je hierbij wilt zijn, want de plaatsen zijn beperkt.

De expositie Crossroads belicht de periode van 300 tot 1000 na Christus. In de geschiedenisboeken staan deze 7 eeuwen traditioneel geboekstaaft als de Donkere Middeleeuwen. Na de hoogdagen van het Romeinse Rijk volgde met de inval van de Germanen een periode van verval dat slechts vanaf de 12de eeuw stilaan zou gekeerd worden. Niets is echter minder waar.

Historici wijzen erop dat na de val van Rome in 476 de Romeinse gebruiken niet zomaar verdwenen. De Vikingen waren drie eeuwen later niet alleen die meedogenloze krijgers die monniken in hun geschriften er van maakten, maar waren ook handelaren en speelden vaak ook een politieke rol in conflicten tussen Frankische en Karolingische prinsen.

Kortom, het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis wil met Crossroads – reizen doorheen de Middeleeuwen - het beeld dat we van de vroege middeleeuwen hebben grondig bijstellen. Geen portret van donkere volksverhuizingen, maar wel een boeiend verhaal van migratie en inspiratie. Zo zullen we in de wereld na Romulus Augustulus onder andere een Merovingische hoeve bezoeken, een Vikingschip betreden, een Oost-Romeins theater bezichtigen en stappen in een christelijk heiligdom.

Tickets kosten €12 (inclusief rondleiding met gids). 

Inschrijven

Geen kaarten beschikbaar. Wilt u op de reservelijst worden gezet?

Ja, zet mij op de reservelijst

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Wim Vanobberghen
zuidoost-brussel@willemsfonds.be
0473 47 13 10

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds