Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Lezing door Darya Safai

Lezing door Darya Safai

Een tijdje terug verscheen in “Knack”, alsook in “de Geus’ (maart ’17: “Het islamisme ontsluierd”) een artikel van Darya Safai over de onderdrukking van de vrouw. 

Ze was laatstejaarsstudent tandheelkunde aan de universiteit van Teheran in 1999, toen ze na haar deelname aan een studenten- manifestatie, die tot een grote protestbeweging leidde, gearresteerd werd en in de gevangenis belandde. Nadat ze voorlopig op borgtocht werd vrijgelaten, in afwachting van haar proces, vluchtte ze samen met haar man, één van de leiders van de protestbeweging, naar Turkije en daarna naar België. Ze werd bij verstek veroordeeld door de revolutionaire rechtbank van de Islamitische Republiek Iran tot een gevangenisstraf van 2 jaar. 
In België behaalde ze opnieuw haar diploma tandheelkunde en daarna richtte ze samen met haar man tandheelkundige klinieken op in Brussel en Antwerpen. Opmerkelijk is dat zij hier in België vanuit bepaalde hoeken op weerstanden botste (ook met persartikels en tweets). Dit wordt een interessant verhaal!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs niet-leden € 5,00

Meer info nodig? Contacteer:
Luc Govaert
geraardsbergen@willemsfonds.be
0479-41 95 76

Sluit Mijn Willemsfonds