Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over GEANNULEERD. Bezoek Jain tempel en Middelheimpark in Wilrijk (met bus)

GEANNULEERD. Bezoek Jain tempel en Middelheimpark in Wilrijk (met bus)

In augustus 2010 werd door de Jain gemeenschap in Wilrijk de grootste Jain tempel buiten India in gebruik genomen. Deze indrukwekkende tempel heeft een vloeroppervlakte van maar liefst 1000 m². De tempel is opgebouwd volgens Indiase traditie en volledig opgetrokken in witte marmer. De tempel is ook overvloedig versierd met beeldhouwwerken. De bouw van de tempel was een huzarenstuk en werd volledig in India aangevat. De marmer werd er vooraf bewerkt alvorens naar Antwerpen verscheept te worden.

Het jainisme is opgericht door Mahavir, hij zou een tijdgenoot geweest zijn van Boeddha. Ze zouden elkaar evenwel nooit ontmoet hebben. Zowel het jainisme als het boeddhisme ontstonden in de 5de eeuw v.Chr.

De basis van het jainisme is het geloof in een onsterfelijke ziel. Het jainisme erkent geen historische oorsprong maar interpreteert de schepping als een eindeloze cyclus van bestaan.
Het principe van karma staat centraal in de leer van de Jains. Het lot van iemands leven is volgens hen bepaald door de optelling van al zijn daden in zijn opeenvolgende levens of simpel gezegd: “een mens oogst wat hij zaait”. Het jainisme predikt geweldloosheid. Jains eten daarenboven strikt vegetarisch. Respect voor het leven is voor hen zeer belangrijk.  

We bezoeken de tempel met gids. De rondleiding gebeurt in het Engels. Er gelden strikte regels voor wie de tempel wil bezoeken. Gelieve die te respecteren. Wie deelneemt aan deze uitstap krijgt de bezoekers etiquette toegestuurd.

Na het bezoek aan de tempel genieten we samen de lunch in het sfeervolle museumcafé MIKA binnen het Middelheimkasteel. Het museumcafé MIKA resideert op het gelijkvloers van het volledig gerenoveerde Middelheimkasteel. Na de lunch wordt tijd voorzien voor een vrij bezoek aan het Middelheimpark en dito museum. Het Middelheimmuseum is een beeldenpark van 30 hectare in het Middelheimpark dat deel is  van het Nachtegalenpark in Wilrijk. Het beeldenpark is ontstaan is uit de 'Biënnale Middelheim', die vanaf 1951 iedere twee jaar in het park georganiseerd werd.

Praktisch:

9.30u: vertrek vanop parking Den Uyt, Rode Kruislaan Mol met bus van Marcel Cars

11.00u: bezoek tempel met gids

12.45u: lunch in het MIKA Middelheimkasteel (water en koffie of thee zijn inbegrepen)

Keuze 1: soep en bierplank d.i. een assortiment van kaas en worst geserveerd met brood en mosterd (per 2 pers.) of keuze 2: spaghetti

14.00u: vrije tijd in het Middelheimpark

16.00u: terug naar Mol

 

Deelnameprijs: leden betalen 45 euro per persoon en niet-leden 55 euro per persoon.

Inschrijven kan bij Véronique Verhaest via mail aan veronique.verhaest@telenet.be of telefonisch op het nummer 0496 08 30 71. Gelieve de deelname, na bevestiging van inschrijving, te storten op rekeningnummer van Willemsfonds Mol BE96 8601 0925 3405 met vermelding van jouw naam, Wilrijk en je menukeuze.

Inschrijven kan tot maandag 16 maart, tenzij de uitstap eerder volzet is. Het aantal plaatsen is beperkt tot 25.

 

 

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Véronique Verhaest
mol@willemsfonds.be
0496 08 30 71

Sluit Mijn Willemsfonds