Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Bezoek Expo Oorlog, Bezetting, Bevrijding

Bezoek Expo Oorlog, Bezetting, Bevrijding

Op 10 mei 1940 viel Duitsland België binnen. Zo begon, na een jaar van schemeroorlog, voor ons land de Tweede Wereldoorlog. Die zou 4 jaar later eindigen met de bevrijding van ons land in september 1944. De oorlog zelf zou nog voortduren tot september 1945 met de capitulatie van Japan. 

Afdelingen van het Willemsfonds Brussel Hoofdstedelijk Gewest staan op 10 mei 2020, dag op dag 80 jaar na de inval op België, stil bij deze gebeurtenissen met een geleid bezoek aan de expositie ‘Oorlog, Bezetting, Bevrijding’ van het Legermuseum. 

‘Oorlog, Bezetting, Bevrijding’ is de nieuwe permanente tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog die het Legermuseum in mei 2019 opende. Het is gelegen in de mooie en vernieuwde Bordiauhal en vertelt op 1500m2 en doormiddel van meer dan 1000 collectie-objecten de geschiedenis van België gedurende die periode. De tentoonstelling is geen louter militaire geschiedenis, maar wel een genuanceerd historisch-wetenschappelijk verhaal dat aandacht heeft voor de sociale, politieke, economische en culturele context waarbij ook geen taboes uit de weg gegaan worden. Dit alles gebracht in een setting waar decor, inhoud en scenografie op elkaar afgestemd zijn. 

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 8,00
Deelnameprijs niet-leden € 8,00

Meer info nodig? Contacteer:
Wim Vanobberghen
zuidoost-brussel@willemsfonds.be
0473 47 13 10

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds