Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Platte Kaas met Alsem

Platte Kaas met Alsem

Kunstenaar Alain Vanclooster legt op artistieke en poëtische wijze de missende link tussen Pieter Bruegel de Oude en de kernramp van Tsjernobyl. Hij nodigt de bezoeker samen met zijn muzikanten en Oekraïense gasten uit voor een avond vol gedichten, tekeningen, muziek, Breugheliaanse en Russisch-Oekraïense hapjes.

Alain Vanclooster, lid van Willemsfonds Brussel, schreef een reeks van 27 gedichten die het verhaal vertellen van de grootste kernramp ooit, maar gaf elke tekst de titel van een tekening of schilderij van Bruegel. Bovendien maakte hij bij elke tekst een eigen tekening, vertrekkend van een detail van het werk van Bruegel, die hij interpreteert en aanpast om het te vertalen naar de context van Tsjernobyl.

In een anderhalf uur durende performance legt hij zijn werk uit aan de hand van een selectie van 15 gedichten en tekeningen. Alain wordt in zijn voordracht muzikaal begeleid door Hannelore Muyllaert (zang) en Hans Maes (piano). We sluiten de avond samen af met een receptie waarin we de thematiek van de avond natuurlijk niet loslaten. We zullen genieten van zowel Breugheliaanse als Russisch-Oekraïense hapjes. Het belooft een diverse avond te worden met voor ieder wat wils.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Suzanne ter Haar
suzanne.terhaar@willemsfonds.be
0497 58 54 96

Sluit Mijn Willemsfonds