Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Brusselse Vrouwen

Brusselse Vrouwen

Op donderdag 20 februari 2020 stelt Nisma Al Aklouk tijdens Interlitratour haar derde roman “Brusselse vrouwen” voor in de bibliotheek van Etterbeek.


Nisma is enkele jaren geleden uit Gaza gevlucht en heeft in België inmiddels het statuut van politieke vluchteling verworven. Nu woont ze in Houtem (Vilvoorde). In haar boek “Brusselse vrouwen” volgen we enkele vrouwelijke personages in onze hoofdstad. Allen hebben ze een eigen achtergrond en verhaal, waarmee ze in het leven en de stad voortbewegen. Brusselse vrouwen is een explosieve roman over maagdelijkheid, drugs, vreemdgaan en huiselijk geweld met voldoende munitie om alle hardnekkige clichés die Arabieren en Europeanen over elkaar in stand houden, instant aan flarden te schieten.


Op deze literaire avond komt behalve auteur Nisma Al Aklouk ook haar ervaren vertaalster Désirée Custers aan het woord, die vanuit concrete voorbeelden zal aantonen dat literair vertalen uit het Arabisch naar onze taal heel specifieke moeilijkheden oplevert. De Tunesische Amel Sdiri zal de avond muzikaal opluisteren met viool en zang. Samen gaan ze in gesprek. Nisma, Désiré en Amel zijn alle drie Brusselse vrouwen die niet vanuit de fictie maar vanuit de realiteit hun weg in Brussel zoeken en hebben gezocht. Moderator is Karel Sergen (www.karelsergen.com), dichter en sinds jaar en dag medewerker bij PEN Vlaanderen (www.penvlaanderen.be), de organisatie die schrijvers die leden onder de censuur in hun land een forum geeft.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Suzanne ter Haar
suzanne.terhaar@willemsfonds.be
0497 58 54 96

Sluit Mijn Willemsfonds