Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over UITGESTELD naar een latere datum vanwege COVID19. Uitstap naar Noord-Brabant

UITGESTELD naar een latere datum vanwege COVID19. Uitstap naar Noord-Brabant

We begeven ons naar Noord-Brabant. Zowel in de heen- als de terugreis wordt er uitvoerig info gegeven over beziens- en wetenswaardigheden van de streek waar wij doorrijden. Eens de Nederlandse grens over, doorkruisen we al vlug dorpjes van de 8 Zaligheden. 8 dorpjes op Nederlands grondgebied waarvan de naam eindigt op -sel. Eersel wordt de Parel van de 8 Zaligheden genoemd. En terecht: we vinden er héél wat bezienswaardigheden op en rond een geklasseerd dorpsgezicht. De teuten, het Menneke Content en de Pronte Vrouw wuiven ons al onmiddellijk toe...

Via Duizel, Vessem en de Beerze bereiken we Oirschot. Na een sanitaire stop met ook een tasje koffie/thee zetten we onze voetstappen door dit “Monument van een dorp” met maar liefst meer dan 300 monumenten. We toeven tussen prachtige geveltjes met unieke bovenlichten. In de historische kern van het dorp maken we kennis met het Oude Raadhuis, de pomp, de Sint-Petrusbasiliek, de Lakenhal, het Boterkerkje en de grootste stoel van Europa. De Oirschotse Mie en Jan Kruysen wuiven ons uit.

We rijden verder door kleine Kempische dorpjes zoals Spoordonk, Moergestel naar Berkel-Enschot. We houden halt in het proeflokaal van de Abdij van Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven en genieten er van een La Trappe, één van de twee Nederlandse trappisten.

Via Hilvarenbeek, Reusel en Postel rijden we terug naar Mol-Centrum.

Meer info volgt nog.                         

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Véronique Verhaest
mol@willemsfonds.be
0496-08 30 71

Sluit Mijn Willemsfonds