Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Tentoonstelling 'Noir Desir' by Erna Mouton

Tentoonstelling 'Noir Desir' by Erna Mouton

noir desir 1.jpg

Erna Mouton geniet duidelijk met volle teugen van de aantrekkingskracht die van de onderwerpen die zij tekent en etst uitgaat en nodigt ons uit om, samen met haar, mee te genieten. Zij heeft een grenzeloze bewondering voor de schepping en voor al het schone wat de mens er mee aanvangt.

« In mijn etsen staat het paard symbool voor de schepping, het monumentale lichaam met een ziel die de spiegel is van al wat menselijk is » zegt Erna Mouton en hiermee wijst ze ons meteen een mogelijk te volgen spoor aan om haar werk te vatten. Door de nadruk die zij legt op de majestatische adel en de monumentale kracht die paarden uitstralen voelen wij ons aangesproken. Zij toont ons niet het uiterlijke omhulsel van het paard maar maakt ons deelachtig aan wat het dier uitstraalt en aan wat het in haar oproept.

Dankzij een virtuoze beheersing van de techniek slaagt zij erin om een eigen invulling aan de eeuwenoude expressievorm van de etskunst te geven: koperplaat na koperplaat, laag na laag, krijgen haar prenten vorm bij elke drukgang in een subtiel spel van kleurschakeringen. Precies dit maakt haar werk authentiek.

Erna heeft een taal ontwikkeld die de hare is. Een eigen authentieke beeldentaal waarin ze met ons haar passie voor het grootse in de natuur wil communiceren.

Van elke ets, werkt Erna tot zij de juiste afdruk krijgt, dan volgt een oplage van 3, uitzonderlijk eens 5. Daarna wordt het beeld van de plaat weggehaald.

Waar: VC Poincaré, Stormestraat 131/18 - Waregem

Wanneer: van zondag 30 augustus 2020 tot zondag 20 september 2020. Tijdens de weekends vrij te bezoeken tussen 11.00u en 18.00u. Op weekdagen enkel op afspraak met de kunstenaar via mouton.erna@gmail.com.

Opening op zondag 30 augustus 2020 om 11.00u

PS: Covid-19 regels:

  • Indien je een verkoudheid hebt, of je voelt je grieperig: blijf thuis en raadpleeg jouw huisarts
  • Het mond-neusmasker dragen is verplicht
  • Ontsmetten van handen is verplicht bij het binnentreden van de zaal
  • Registratie is verplicht (kan ter plaatse)
  • Er mogen maximaal 10 personen binnen in de benedenzaal van VC Poincaré, dat betekent dat er een eventuele wachtrij buiten (onder het afdak) kan gevormd worden, mits rekening te houden met de social distance regels (1,5m tussen 2 bubbels).

Aangezien registratie verplicht is, raden wij onze leden aan zich te registreren via onze website: https://www.willemsfonds.be/bijeenkomsten/detail/2924/tentoonstelling-noir-desir-by-erna-mouton/register

Of klik hiernaast op inschrijven

I.s.m. logo VOC Poincare.jpg

vreugdesprong.jpg

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
WF-lid € 5,00
niet WF-lid € 10,00

Meer info? contacteer waregemplus@willemsfonds.be

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds