Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Ga op virtuele reis naar Duitsland

Ga op virtuele reis naar Duitsland

Pak je koffer uit en laat je verrassen door een lekkere Riesling en de Duitse cultuur. We lezen het verfilmde “De voorlezer” en bezoeken een museum met boeiende kunst. Misschien genieten we zelfs van een virtueel concert.

Het volledige reisprogramma maken we binnenkort bekend.

Binnenkort pak je jouw vakantiekoffer vol cultuur uit!

In de koffer zal je een boek, filmvoucher, drank, recept en virtuele cultuurtips vinden. Die hebben we zorgvuldig voor je geselecteerd. Geen vakantie zonder souvenir. In elke koffer vind je een leuk cadeautje als aandenken aan je virtuele Willemsfondsreis.

Reisprogramma

Maandag

Vertrekdag. We starten met het lezen van de klassieker “De voorlezer” van Bernard Schlink. ’s Avonds leren we elkaar beter kennen tijdens een e-peritief op Zoom (om 20u00). Gastvrouw Sonja licht het weekprogramma toe en leidt je rond Duitsland. Neem er gerust een glaasje Riesling bij!

Dinsdag

Vandaag ontdek je op eigen houtje de Duitse cultuur. We geven je wel enkele tips. Geniet van Wagners opera Tristan und Isolde in een uitvoering van onze eigen Koninklijke Muntschouwburg. Maak kennis met de collecties van de diverse musea op het Museumeiland in Berlijn. Je ontvangt ons een mooie e-mail vol links om er een mooie cultuurdag en -avond van te maken.

Woensdag

Je haalt alles in huis om zelf het heerlijke Zwiebelkuchen klaar te maken. We voorzien een goed recept! ’s Avonds komen we tijdens een e-peritief online voor een bloemlezing Duitse poëzie door dichter David Troch.

Donderdag

Film “Ballon”
Tijdens de Koude Oorlog waren er talloze Oost-Duitsers die probeerden te vluchten naar West-Duitsland. Via ambassades, tunnels, opblaasbootjes, al zwemmend, noem maar op. Maar de spectaculairste stunt kwam toch wel van twee gezinnen die een oogverblindend kleurrijke luchtballon bouwden en de volledige Oost-Duitse grenswacht voor schut zetten.

Vrijdag

Alweer de laatste vakantiedag. Tijd dus om het boek uit te lezen. We sluiten de vakantieweek af met een laatste e-peritief via Zoom (om 20u00). We bespreken de film en het boek en klinken nog een laatste keer op onze vakantie.

Praktisch

Voor je koffer betaal je 50 euro inclusief verzending. Deze koffer bevat een boek, filmvoucher, recept, alcoholische drank en souvenir. Alle virtuele activiteiten zijn inbegrepen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs niet leden voor je koffer € 50,00
Deelnameprijs voor je koffer € 50,00

Meer info?
Stuur een mail naar info@willemsfonds.be of bel 09-224 10 75

Sluit Mijn Willemsfonds